Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Januar - 2021
S M T O T F L
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Forside / Rejser
1. Udsigten fra teestedet på Oitavos Dunes hul 11 er frygtindgydende, men smuk. 2. Penha Longa-banen er måske Portugals smukkeste. Her er det udsigten til 6. hul.

Portugal

20.09.2013

Med de direkte flyforbindelser mellem København og Lissabon er der hurtig og let adgang til at spille en række klassebaner på den eksklusive kyststrækning nord for Lissabon.

Normalt tænker folk straks Algarve, når man snakker om golf i Portugal, men der er faktisk andre områder i Portugal, hvor banerne er mindst lige så gode som Algarve – og nogle af dem måske bedre.

Klassebanerne ligger på stribe på kysten nord for hovedstaden Lissabon omkring de mondæne kystbyer og rigmandsenklaver Estoril og Cascais.

Denne attraktive kyststærkning er blevet lettere tilgængelig for danskerne, efterhånden som flyforbindelserne optimeres. Eksempelvis har Easy Jet åbnet en forholdsvis ny rute direkte mellem København og Lissabon.

Estoril har altid været kendt som de riges legeplads med et af Europas største kasinoer og sågar en motorbane, hvor der før blev afviklet Formel 1-løb.

Cascais er et gammelt fiskerleje 25 kilometer nord for Lissabon, der har udviklet sig til de riges tilflugtssted med en smuk kystlinje.

På hele kyststrækningen er der mange golfbaner af forskellig kvalitet og beregnet for alle størrelser pengepunge. Vi havde fornøjelsen af at spille tre fantastiske baner, Oitavos og Quinta de Marinha i Cascais og Penha Longa, der ligger i Sintra området. Quinta de Marinha er knap så eksklusiv som de to andre.

Oitavos

Oitavos er en enestående bane, der ligger med udsigt over havet fra de fleste af hullerne helt ude ved kysten. Banen er relativt ny, men har allerede været vært for Europa-touren i 2007, 2008 og 2009.

Det er en udfordrende bane, skåret ind i det naturlige landskab. Oitavos Dunes Golf ligger ved byen Sintra og i Cascais naturpark. Den er bygget op i fyrreskove og klitter i et område af stor naturlig skønhed.

Dunes Golf Course er designet af en af de største golf arkitekter i vores tid, ekspræsidenten for American Society of Golf Course Architects, Arthur Hills.

Banen har 18 pragtfulde huller par 71 med en længde på 6.303 meter fra gul tee, så der er brug for lange og gode slag hele vejen rundt. Banen blev valgt ind blandt de 100 bedste i verden af Golf Magazine i 2009 og der er virkelig noget om snakken.

”Estoril har altid været kendt som de riges legeplads, men også det gamle fiskerleje Cascais er blevet mondænt”

Quinta da Marinha
Quinta da Marinha-banen er en såkaldt resortbane og ligger lige ved hotellet af samme navn. Rundt omkring banen ligger det ene eksklusive hus efter det andet, ofte så tæt på banen, at det virker helt klaustrofobisk.

Efter dansk målestok er det en fremragende bane, efter portugisisk en middelbane. Banen har et spændende design, men standsmæssigt når den ikke op på de andre baners niveau.

Banen ligger i betagende natur med pinjetræer og udsigt til Sintra-bjergene og Atlanterhavet. Det mest spektakulære hul på Quinta da Marinha Golf er hul nummer 13, et par 4 på 339 meter skrånende ned mod havet.

Hele Quinta da Marinha-golfbanen er omgivet af smuk panoramaudsigt. Mange bunkers og en række søer på Quinta da Marinha gør spillerens opgave endnu vanskeligere.

I 2002 var anlægget vært for Europa-touren. En dejlig udfordrende resortbane med mange bunkers og vandhazarder. Banen er designet af Robert Trent Jones Senior.

Penha Longa

Penha Longho-banen er ikke blot en af Portugals, men også en af verdens bedste baner. Det er en meget kuperet og udfordrende bane, der må være et klart must, hvis man vil spille golf på disse kanter.

Penha Longa, som betyder ”lang klippe” ligger lidt inde i landet tæt på byen Sintra (kongernes by) i et meget idyllisk skov- og klippe-område. Banen har et fremragende layout og især forni og de sidste huller på bagni er direkte spetakulære.

Banen har flere gange været vært for Portugal Open - senest i 2010. Banen har mange hævede greens, bunkers og svære fairways, og dens beliggenhed med den fantastiske natur gør det til en storslået oplevelse at spille her.

Designmæssigt bliver vi i familien, da det er Robert Trent Jones Jr., der har sat sit tydelige aftryk på banen.

FAKTABOKS

Oitavos:

Greenfee: Hverdage 860 kr. Weekend 1.125 kr.

Læs mere på: http://www.quintadamarinha-oitavosgolfe.pt

Quinta da Marinha:

Greenfee: Hverdage 710 kr. Weekend 710 kr.

18 huller par 71, 5.870 meter fra gul tee.

Læs mere på: http://www.quintadamarinha.com/pages/golf/

Penha Longa

Greenfee: Hverdage 710 kr. Weekend 710 kr.

18 huller par 71. 5.870 meter fra gul tee.

Læs mere på: http://www.quintadamarinha.com/pages/golf/comments powered by Disqus