Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

August - 2020
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Portræt
Som aktiv var Tina Pors ikke kendt som den, der besøgte træningsbanen mest, men hun spillede mange runder. Træningen trækker stadig ikke, så dette er kun til ære for fotografen. Tina Pors, mens hun i 1984 stadig kunne trække danske mesterskaber hjem. I dag har Tina Pors job på del,tid i administrationen i Hørsholm Golf og – ligeledes på deltid – i en stofforretning i Hørsholm. Golfen er kommet lidt i skyggen for Tina Pors, men til gengæld er ridning på islandske heste, hvor hun selv har to, den store fritidsinteresse. Her fra starten på distanceridtet, Kronborgridtet.

Pors

20.09.2013

Trods fem danske mesterskaber fristede en professionel karriere aldrig Tina Pors. Professionel golf var den gang noget helt andet, fortæller den nu 53-årige Tina Pors Wittsen, der med handicap 4 stadig har en fast plads på Rungsteds seniorhold

Fem danske mesterskaber i hulspil – to som junior og tre som senior – nåede der at komme med på CV’et. Midt i rækken af udtagelser til landsholdet, internationale placeringer og striben af hjemlige turneringssejre.

Det er ganske vist i omegnen af 30 år siden, men der står navnet Tina Pors på det hele.

Tina Pors spillede den gang – som nu, i øvrigt – i Rungsted Golf Klub, og var med i den lille håndfuld spillere, der totalt dominerede dansk damegolf i de år.

De allerførste golfsko trådte hun sammen med forældrene i Asserbo Golfklub, hvor bl.a. hun og den senere nok så kendte coach og TV-kommentator Leif Nyholm fik den grundlæggende golflærdom af den legendariske træner, Lydia Middelboe.

Tina Pors Wittsen, som hun efter sit giftermål nu hedder, indrømmer gerne, at hun i mellemtiden har rundet 53 år, og at golfen stadig har en plads i hendes hjerte, men et andet sted.

-Ganske som den gang hygger jeg mig med min golf, men jeg hygger på en helt anden måde i dag, fortæller Tina Pors Wittsen.

I de unge år læste Tina Pors medicin ved siden af golfkarrieren, men valgte dette studium fra efter første del.

-Det var utroligt svært at kombinere med en golfkarriere på topplan, fortæller Tina Pors. Gang på gang måtte jeg udsætte mine eksaminer på grund af golfturneringer eller rejser. Det kunne jo ikke blive ved med at gå, så til sidst tog jeg konsekvensen, og valgte en anden uddannelse, og blev ejendomsmægler.

Det var nu heller ikke så nemt at kombinere med et aktivt golfliv, for det med at fremvise huse i weekenderne, hvor der også blev spillet golfturneringer, var ikke ideelt. Så i stedet arbejdede jeg som sagsbehandler hos en ejendomsmægler.

-Kunne du ikke have skabt en karriere som professionel golfspiller?

-Det er ikke sådan at svare på, for det var aldrig i mine tanker. Når vi kigger tilbage på den tid, vi taler om, så var det at være professionel golfspiller i Danmark det samme som at være golftræner i en klub, fortæller hun. Og når vi ser bort fra Lydia Middelboe, så var der ingen kvindelige trænere på det tidspunkt.

Men det var faktisk aldrig i mine overvejelser, fortsætter hun. Jeg kunne ikke rigtigt forestille mig, at golfen helt skulle overtage mit liv, og hvis man vil noget i professionel golf, så koster det mange timer hver dag på træningsbanen. I dag kan jeg godt indrømme, at det ikke var her, jeg nød livet som topgolfer.

Jeg kom ikke ret meget på træningsbanen, men jeg spillede mange runder, og jeg spillede hver dag, og holdt kun golffri om mandagen.

Og – som nævnt – professionel golf var noget helt andet i Danmark den gang.

”Hvis man vil noget i professionel golf, så koster det mange timer hver dag på træningsbanen


Savner det aldrig

Det var først med Anders Sørensen, Steen Tinning og et par stykker mere, at begrebet ”playing pro” dukkede op herhjemme. Og rigtig fart har det vel først taget med Thomas Bjørn.

Bevares, vi havde oplevet, at Herluf Hansen spillede sig flot hele vejen igennem The Open på Carnoustie, men han var jo først og fremmest træner i Nyborg.

På kvindesiden var begrebet ”playing pro” stadig ukendt, og er vel først rigtigt slået igennem med Iben Tinning, selv om hun bestemt ikke har været alene om dette.

Jeg har haft nogle fantastiske oplevelser som golfspiller, og jeg tror ikke, at der er ret meget, der kan sammenlignes med det at vinde et Danmarksmesterskab. Eller at komme med til en stor turnering i Italien, hvor alle Europas nationale mestre mødtes.

Men jeg savner det ikke et øjeblik i dag.

Tina Pors Wittsen er stadig aktiv golfspiller, og kan stadig spille bolden hæderligt rundt til handicap 4.

Hun er siden blevet mor til tvillingerne Christian og Caroline på 17 år, der netop har sluttet 1. G på gymnasiet. Selv om Christian har mere smag for ishochey, så spiller de begge golf til handicap ”omkring 14-15 stykker”.

Ægtemanden, Peter Wittsen, er DGU-dommer og bestyrelsesmedlem i Rungsted Golf Klub.

-Jeg spiller ikke turneringsgolf mere, men stiller gerne op på Rungsteds Seniorhold, hvor jeg er fast foursome-makker med Hans Stenderup (tidligere top-elitespiller på herresiden, red.).

Jeg er blevet rigtig hyggespiller, og nyder det hver gang, jeg spiller. Nu skal det ikke lyde som om jeg ikke hyggede mig med min golf, da jeg spillede på topniveau, men det var hygge på en helt anden måde.

Vi hyggede os i den forholdsvis lille gruppe af spillere, det handlede om, og vi har da stadig kontakt med hinanden – og hygger videre.

”Jeg er blevet rigtig hyggespiller, og nyder det hver gang, jeg spiller”


Islandske heste før golf

Mens golfen er kommet lidt i baggrunden, så er det nu nogle firbenede, der har taget førerpladsen i Tina Pors Wittsens fritidsliv. To islandske heste, Muska og Sallý, der er hentet ned fra Island. Distanceridning er en af de discipliner, Tina Pors er meget aktiv i.

-Det er i øvrigt en interesse, jeg deler med bl.a. Iben Tinning. Vi har vores heste stående sammen, og rider meget ofte sammen.

Når jeg rider, flyver tankerne op mellem træerne, og så er jeg kun mig selv og min hest.

En anden skøn ting ved mine heste er, at de ikke er nogen forventning til, hvordan jeg præsterer – modsat på golfbanen, hvor alle regner med, at jeg – stadig – bare spiller perfekt altid.

Ridningen og andre aktiviteter er formentlig også en af grundene til, at årene er gået ganske sporløst hen over den nu 53-årige Tina Pors.

Og hvis ridning og lidt seniorgolf ikke skulle være nok, så napper hun også gerne et motionscykelløb, og deltog så sent som her i forsommeren eksempelvis i ”Tøserunden”, Europas største cykelløb for kvinder. En ”omvej” på 112 km fra Køge til Stevns.

I det hele taget er Tina Pors Wittsen meget aktiv og nævner også ting som skiløb, badminton og squash blandt de foretrukne aktiviteter.

Og rejser.

Senest har hun været i Skotland, men ellers er Sydafrika et ynder rejsemål.

Jobbet som sagsbehandler hos en ejendomsmægler er også lagt på hylden. Et par dage om ugen arbejder hun i en stofforretning, Englestof, i Hørsholm og et par dage i administrationen i Hørsholm Golf og Loyal Tee Club, der har den tidligere Europatour-spiller Anders Sørensen som direktør. Og endelig bliver det også til nogle af disse administrative golfopgaver, der kan løses hjemmefra.

Tina Pors Wittsen indrømmer gerne, at hun er – og altid vil være – konkurrencemenneske, og hvad enten det er golf, en ridekonkurrence eller andet, så stiller hun ikke op bare for at være med, men for at vinde. Og det passer hende ikke ret godt, at sønnen, Christian, faktisk har slået hende på golfbanen én gang.

-Dét sker ikke igen, griner Tina Pors Wittsen, så ingen kan være i tvivl om, hvad hun mener….

FAKTABOKS

DM Junorer: 1976 og 1977

DM hulspil, seniorer: 1983, 1984 og 1987

DM klubhold: Københvans Golf Klub: 1976, 1977, 1978, og 1979

DM klubhold: Rungsted Golf Klub: 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993 og 1994comments powered by Disqus