Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

August - 2020
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

1. Willie Anderson omgivet af golfkollegaer og tilskuere. 2. Willie Anderson i 1906 gør sig klar på teestedet 3. Willie Anderson i fuld balance

WILLIE ANDERSON

20.09.2013

Der er opfostret rigtig mange glimrende golfspillere gennem tiderne, nogle mere kendte end andre. En af de mere ukendte hedder Willie Anderson, og flere af hans fantastiske rekorder står endnu.

Navn klinger ikke som Bobby Jones, Ben Hogan eller Jack Nicklaus, men det siges, at hans golfspil var oppe på deres niveau. Den dag i dag er han indehaver af flere bemærkelsesværdige rekorder og er bestemt en spændende skikkelse i historisk forstand.

Denne historie handler om én af de mere ukendte stjerner. Navnet er Willie Anderson. Han er i dag optaget i World Golf Hall of Fame og blev i 2012 optaget i Scottish Sports Hall of fame. Willie, døbt William, var et sandt talent og gjorde sig i den grad bemærket i starten af 1900-tallet.

I 1896 bare 16 år gammel tog Willie Anderson turen fra Skotland til USA. Her ville han prøve lykken som pro i Misquamicut Golf Club og tog derfor turen med sin bror og far.

Datidens forlydender ville vide, at det var tennis- og golfudstyrs-fabrikanten, Frank Slazenger, der fik Willie Anderson til USA. Han havde arbejdet som caddie i Skotland og været i lære som fremstiller af golfkøller.

Blot et år efter at være kommet til USA deltog Anderson i sin første US Open. Den foregik i Chicago Golf Club og blev spillet over 36 huller. Talentet fra Skotland nappede andenpladsen kun ét slag efter vinderen. Det skulle senere vise sig, at der var meget mere i vente, når det handlede om den nu så berømte majorturnering.

I vintermånederne arbejdede Willie Anderson som pro i det varme Florida og rejste rundt og spillede opvisningsturneringer. Derudover underviste han i golfsportens finesser og lærte entusiaster, hvordan spillet skulle spilles.

For at tjene nogle ekstra penge og holde skindet på næsen arbejdede han også som greenkeeper. Der var derfor mange forskellige golfkasketter, der skulle bæres, men det var nødvendigt, for at få en tilværelse som professionel til at gå op i en højere enhed.

Willie Anderson arbejdede i 10 forskellige klubber som professionel golfspiller gennem sin 14 årige lange karriere.

”Willie Anderson blev den første til at vinde US Open tre år i træk”

US Open-rekorderne

I 1901 skrev William Law Anderson sig for første gang for alvor ind i historiebøgerne. Han vandt US Open efter turneringens første omspil nogensinde. Efter de første 72 huller var scoren helt lige mellem Anderson og Alex Smith, men efter et par dages ventetid kunne turneringen afgøres med Anderson som sejrherre.

Lørdagen og søndag var golfbanen kun åben for medlemmer, så turneringen blev afgjort om mandagen med den mindst mulige margin på et slag.

Willie Anderson vandt US Open hele fire gange. Han er den eneste, der har vundet turneringen tre gange i træk i 1903, 1904 og 1905. Kun store golflegender som Jack Nicklaus, Bobby Jones og Ben Hogan har som skotten vundet turneringen fire gange. Willie er også den eneste, der har vundet turneringen med to forskellige typer golfbolde. En type golfbold lavet af en tørret malaysisk træsort og senere en mere gummiagtig bold, som kom i spil i 1902.

I 1902 vandt Willie sin første Western Open-titel. Turneringen var ligeså vigtig, som major turneringerne er i dag. Han vandt turneringen fire gange. Derudover fulgte et hav af andre titler, der også var med til at forsøde tilværelsen.

Willie Anderson var kendt for sin præcision, hvilket kombineret med en fantastisk koncentrationsevne, gjorde ham til en formidabel golfspiller.

Den 25. oktober 1910 døde William Law Anderson. Den officielle erklæring var, at han døde af epilepsi, men flere historier går på, at han døde af alkoholisme. Det siges, at en alt for hård livsstil og alt for meget alkohol til sidst endte med at koste den mindre kendte, men alligevel legendariske golfspiller livet.

Willie viste vejen

Da Willie Anderson ville fejre sin første US Open sejr i 1901, kom der lidt malurt i bægeret. Det var nemlig ikke kutyme, at de professionelle mængede sig med de øvrige medlemmer i klubhuset.

Willie Andersons skotske temperament blussede op. Det skabte en del tumult, da den amerikanske golfpresse opsnappede hans højlydte brokkerier. Senere fik de professionelle opstillet et telt, hvor de kunne indtage deres mad, og med tiden fik de adgang til restauranten i golfklubben som alle andre.

Willie var ligeledes den første golfspiller til at få sin signatur på en golfkølle, da han designede golfkøller for Worthington Manufacturing. Det var et usædvanligt banebrydende træk at få sit navn på en golfkølle og herigennem markedsføre den. Det er derfor muligt, at han lagde de allerførste sten til nutidens sponsoraftaler, som indbringer golfspillere millioner af dollars.

FAKTABOKS

Willie Law Anderson

Født: 21. oktober 1879. Død: 25 oktober 1910

Flyttede fra Skotland til USA som 16-årig.

Vandt US Open fire gange og tre gange i træk fra 1903-1905

Eneste spiller, der har vundet US Open med to forskellige typer golfbolde.

Blev optaget i World Golf Hall of Fame i 1975



comments powered by Disqus