Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

April - 2024
S M T O T F L
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

1062: På nænsom vis fører 18. hul spilleren fra det smukke landskab tilbage mod byen, men vent med at slappe af til bolden er sikkert i hul. 2062: Det kan være vanskeligt at forestille sig, at dette smukke stykke natur bare ligger syv minutters kørsel fra Rådhuspladsen i København. 3062: Der er meget vand i spil på banen. Her er det 16. hul, par 3 på bare 124/70 meter for henholdsvis herre og dame klubtee. Men pas på vinden på det forholdsvis åbne hul. 4062: Hvis baneguiden kan være lidt besværlig, så er afstandsmærkerne på banen med mål, til forkant, midt og bagkant af green i såvel meter som yards en god hjælp, men de kan være svære at få øje på. 5062: Uhensigtsmæssig kørsel med buggy’er har skadet banen nogle steder, derfor er alle vogne forsynet med køreanvisninger som denne. 6062: Langs nogle af de første huller kan man nyde Ørestadens spændende arkitektur, mens man selv stadig er i det flotte landskab. 7062: Allerede på andet hul får man indtryk af den naturlige baggrund, der er til de fleste greens, så indspillet bliver nemmere – trods vandløbet foran green.

Royal

18.09.2013

Der er sagt meget for og imod Royal Golf Club i Ørestaden ved København, men ingen kan komme udenom, at det er en helt unik golfbane bare 7 minutter fra Rådhuspladsen. Og så er det en bane, hvor man ikke skal give hjernen et eneste frikvarter på runden, hvis man vil sikre scoren

Lad være med at tage det tungeste våben i bag’en på hvert eneste teested..!

Det råd bør følge enhver, der begiver sig ud på en runde på mesterskabsbanen i Royal Golf Club i Ørestaden ved København.

Husker man på dette i og for sig ganske enkle råd, så ligger der en spændende, udfordrende og underholdende golfrunde og venter på én.

Og så bør man i øvrigt have tankerne og fuld koncentration med hver eneste gang, man tager et stykke værkstøj op af bag’en. Der er ingen slag på den bane, som kan klares med hovedet i tomgang.

Forkerte valg og beslutninger straffes prompte, mens golf, der er spillet med omtanke, belønnes.

Et lay-up, der måske giver 30 meter længere til indspillet, kan være en fordel.

Men før man når så langt, venter der en varm velkomst, når man ankommer til det smukke klubhus. Der sidder folk i receptionen, der med deres optræden får en gæst til at føle sig velkommen.

Når man derefter kigger ud over banen fra klubhuset, er det vanskeligt at forestille sig, at man faktisk er midt i København. Selv om Ørestaden ligger på Amagersiden lige efter Sjællandsbroen, 7 minutters kørsel fra Rådhuspladsen, kan man godt tillade sig at sige ”midt i København”.

Medmindre man i soldatertiden er kommet på skydebanerne på Kalveboderne, så er det vanskeligt at forestille sig et så smukt naturområde så tæt på byens larm og tummel.

Og når man ”vender ryggen til” trafikken på Vejlands Allé, Bella Sky Hotel og Bella Center, så venter der en golfoplevelse, selv om det allerede på første teested kan gyse lidt i én.

Par 4 (371/282 meter fra herre/dame klubtee) med røde pæle til et vådområde langs hele venstre side og to af banens 54 generelt store bunkers i driverafstand kan give anledning til bekymrede miner. Har man godt styr på sin driver, så er der god plads, men ellers…

Vådområder og tætbevoksede vildnis-agtige bevoksninger ligger langs med flere af banens huller, men arkitekten, Ron Kirby, der er mester for banen, har tegnet disse, så man skal være mere end almindeligt skæv i sine slag, før de kommer i spil. Og skulle man komme i nærheden af disse områder, så falder banen mod disse, og så er næste slag som regel meget svært. Det er kun de meget skæve, der forsvinder i vådområderne.

En fair løsning, for golf skal heller ikke være for nemt…

”Forkerte valg og beslutninger straffes prompte, mens golf, der er spillet med omtanke, belønnes”

Gys som fryd for øjet

Allerede på andet hul får man et af de syn, der fryder øjet for mange golfspillere, nemlig en green, der udover en greenbunker er beskyttet af et vandløb umiddelbart foran. Vand foran en green kan på én gang fryde og skræmme, og med den opbygning med planker, dette vandløb har mod green, påvirker det mange rent psykisk.

Der er ingen grund til panik, for green tager godt imod det rigtige slag, og så kan man jo nyde det smukke syn, mens man går mod green for at rulle bolden i hul.

Som de fleste af banens green har også denne en smuk naturlig baggrund, der hjælper mange i afstandsvurderingen.

Greens er generelt forholdsvis ondulerede, så man skal være omhyggelig med sin læsning af puttelinjerne. Er man det, kan man til gengæld også være sikker på, at de er ærlige og uden grimme overraskelser på vejen mod hullet.

Da GOLFavisen besøgte banen var greens blevet priklet et par dage tidligere, så hastigheden var nærmest som en dansk gennemsnitsgreen, og altså ikke helt så hurtige, som mange foretrækker.

Hvis man kommer som gæst på en dag, hvor der eksempelvis er priklet greens eller andet arbejde på banen, der kan forstyrre spillet, så trækker receptionen automatisk 10% fra greenfee-prisen.

En god idé, der hermed er sendt videre til andre klubber.

De 54 bunkers, der er jævnt fordelt over banen, er også ærlige med et forholdsvis tyndt lag sand på en fastere bund, så sandjernets egenskaber kan udnyttes fuldt ud.

I nogle af banens bunkers har man i håb om at forbedre drænkapaciteten lagt et lag småsten helt i bunden, og nogle steder er disse begyndte at ”kravle” op til sandoverfladen. Det er man i gang med at udbedre nogle steder, og så er sten i bunkerne flytbare forhindringer, der må fjernes uden straf.

Banen er på flere steder bogstaveligt talt skåret ind i den oprindelige meget tætte bevoksning, der var på stedet, og de vandløb og søer, der har været i området, som for store deles vedkommen er inddæmmet havbund, er taget med i banens design på en både smuk og udfordrende måde.

Men igen, vælg det fornuftige værktøj i bag’en, og man kan – uden unødige ærgrelser – glædes ved det smukke syn.

Storbyen høres ikke

Trods banens placering tæt på storbyen, så høres dette ikke. Den ofte voldsomme trafik på motorvejen mod Københavns centrum og Vejlands Allé, og Øresundstogene, der kører tæt forbi banen, bemærkes kun den første gang toget passerer som en ganske svag hvislen, og derefter hører man dem ikke.

Men samtidig betyder trafikken, at det er nemt at komme til og fra banen.

Trods den geografiske nærhed til Kastrup Lufthavn er der mod forventning ingen fly over banen. Der skal helt specielle forhold til, idet man ellers forbyder flyvning over hovedstaden.

Der er ikke meget, der kan ødelægge en dejlig runde i den fri natur, selv om det er midt i byen.

En skydebane i nærheden kan kun genere de meget støjfølsomme.

På et par huller kan man se noget af det byggeri, der er i og omkring Ørestaden. Spændende arkitektur, men ikke på nogen måde distraherende for golfspillet.

Royal Golf Club har, modsat mange andre danske golfklubber, et stort klientel, der foretrækker at køre rundt på banen. Det er man naturligvis velkommen til.

Men mange af disse ”golf-bilister” har været slemme til at køre for tæt på greens. Det har i banens første år medført at jorden omkring greens er blevet komprimeret, så græsset har haft vanskelige vækstvilkår her og har fået en smule ”tue-karakter”.

Banens greenkeepere er i gang med at udbedre disse skader, og samtidig har man indledt en kampagne, så bilerne ikke kommer så tæt på greens.

Resultatet ses allerede, og havde det været en patient, ville lægen nok sige, at patienten var i bedring.

Men det er stadig klogt at prøve at undgå områderne lige omkring greens, for der er alvorlig risiko for at få et ubehageligt leje.

”På den bane bør man tænke sig grundigt om, hver gang man tager en kølle eller et jern op af bag’en”

Besværlig baneguide

Selv det bedste golfanlæg kan gøres endnu bedre, så et besøg bliver en endnu større oplevelse.

I Royal Golf Club ville eksempelvis en anden type baneguide kunne gøre meget.

Den er opbygget på en måde, der ikke ses ret mange steder. Og uden en brugervejledning eller en signaturforklaring, er den ikke lige at gå til.

Resultatet er, at baneguiden bliver en opgave i sig selv i stedet for et nyttigt hjælpemiddel.

Fra teestederne er man meget velorienteret om længderne til de forskellige risici. Og efter et sindrigt system, der ikke umiddelbart lader sig afkode, er der også en del mål mellem vanskelighederne på banen og til green.

Med hensyn til afstande til greens er de markeringer, der ligger rundt om i fairway et langt bedre værktøj, når man kan se afstand til front, midt og bagkant af green, selv om de kan være svære af finde i græsset.

En god idé ved næste revision af baneguiden ville være, at få den lavet, som man gør de fleste steder, så gæsten kan gå lige til den som et velkendt hjælpemiddel.

Man bør dog fremhæve, at baneguiden har en interessant oversigt over, hvilke dyr, man kan møde på banen – og det er faktisk ikke så lidt, selv om det er midt i storbyen. Go’ idé…

Det er vanskeligt at udpege et signaturhul, for der er mange smukke huller, men afslutningshullet, 18. hul, bør fremhæves alligevel. Ikke som noget særligt i forhold til de øvrige huller, men fordi dette hul (par 5 for ”weekend-golfere” og par 4 for top-eliten) på nænsom vis fører spilleren tilbage fra den enestående natur til bylivet, når Bella Sky Hotel og klubhuset tegner baggrunden for sidste green.

Det er ikke noget langt hul, men der er masser af vand især i højre side, så endnu en gang er det værd at huske på, at man på den bane bør tænke sig grundigt om, hver gang man tager en kølle eller et jern op af bag’en.

En flot bane, et fremragende layout og masser af udfordringer, som man kun kan anbefale.

Greenfee på 990 kroner, vil muligvis holde nogen væk, men en gang imellem må man sande, at der er forskel på ”dyrt” og ”mange penge”.

Og her er 990 kroner bare ”mange penge”…

FAKTABOKS

Royal Golf Club
Center Boulevard 4
DK-2300 København

Telefon 72 40 60 00
e-mail: reception@royalgolf.dk

Banen

Championship Course: par 72

Arkitekt: Ron Kirby

Længde:

Herrer, klubtee: 5.571 meter

Damer, klubtee: 4.316 meter

Priser:

Greenfee: kr. 990,-

Spillercertifikat: kr. 125.000 (inkl. moms)

Pris på det fri marked: 0-10.000 kr.

Årsafgifter:

Basis: kr. 19.237,- (inkl. moms)

Guld: kr. 19.990,- (inkl. moms)

Guld +: kr. 22.500,- (inkl. moms)

Platinum: kr. 26.000,- (inkl. moms)

Sport: kr. 21.500,- (inkl. moms)

Sport Fitness: kr. 22.900,- (inkl. moms)

Driving range (åben for alle):

Stor spand, kr. 40,-

Mellem spand, kr. 30,-

Lille spand; kr. 20,-

(Mængderabat kan opnås)

Alle priser er inkl. moms

Yderligere information:

Instant Profits AI

Hjemmeside: www.royalgolf.dk

 

 



comments powered by Disqus