Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

April - 2024
S M T O T F L
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

1. Nivå Golf – en flot åben parkbane. 2. Hver vinter flytter greenkeeper-staben 150 træer, og om få år vil banen have et helt anderledes udtryk. 3. Danmarks flagskib på toursiden, Ecco Touren, har tre år i træk været på besøg hos Nivå Golf, og hver gang har spillerne rost banen til skyerne. 4. Klubhuset i baggrunden byder på gode faciliteter med proshop, restaurant og konferencerum. 5. 9. hul spilles 330 meter fra herretee og kræver mere præcision end længde.

Nivå Golf

18.09.2013

For nylig var Nivå Golf vært for en turnering på Ecco Tour for tredje år i træk. Ællingen i Nordsjælland er blevet til en smuk svane med udviklingen fra pay & play-bane til en mesterskabsbane

I midten af 1960’erne blev Nivå Golf grundlagt med det formål at give golf-interesserede en mulighed for at prøve spillet uden at forpligte sig til et medlemskab af en golfklub.

Ved indvielsen i 1967, hvor man bl.a. kunne møde Arne Tinning, Finn Laudrup og Gunnar Nu, var anlægget blot en driving range, men allerede året efter blev den første Par 3-bane taget i brug.

Sådan begynder historien om Nivå Golf. Læser man videre på klubbens hjemmeside finder man ud af, at klubbens første rigtige ni huller, det er dem som i dag udgør intermediate-banen, Toftegård, blev anlagt så sent som i 1994.

Sløjfen blev indviet i 1995, og allerede fire år senere blev der anlagt yderligere 9 huller. Samtidig anlagde man klubbens par 3-bane, som i øvrigt langt senere opnåede den særlige status at blive kendt uden for landets grænser, da der i 2009 blev afviklet Danish Open i pitch & putt med deltagelse af en lang række udenlandske spillere.

I 2004 blev yderligere et stykke jord erhvervet, og et par år senere blev de oprindelige ni huller udskilt til en selvstændig intermediatebane, mens der med ni nye huller blev skabt en helt ny 18 hullers bane.

Sådan er historien om Nivå Golf. En klub, en klubejer og en bane, der hele tiden er midt i en ongoing proces, hvor tingene udvikler sig og vokser i styrke og omfang. Sådan har det været gennem alle årene, men udviklingen tog for alvor fart da den nuværende direktør, Henrik Christiansen, trådte til og besluttede sig for at ændre banens omdømme.

”Sådan er historien om Nivå Golf. En klub, en klubejer og en bane, der hele tiden er midt i en ongoing proces”

Nivå på golfkortet

Nivå Golf var i mange år en pay & play-bane og omdrejningspunkt for mange nybegyndere indenfor golfsporten. En ikke al for prangende bane placeret midt i den dejlige danske natur, men tæt på en motorvej og ikke langt fra baner som Rungsted Golf Klub, Helsingør Golf Club, Simons Golf Club og Københavns Golf Klub.

Måske derfor fik banen blandt mange nordsjællandske golfspillere et mindre flatterende ry - og en bane man hellere end gerne rynkede lidt på næsen af.

Det er stadig muligt at møde spillere, som siger Nivå Golf, nej tak! Men spørger man, hvornår de sidst har spillet banen, så lyder svaret ofte: -Aldrig eller for mange år siden. De ved med andre ord ikke, hvad de taler om.

En af de ting, som næsten altid nævnes, er støjen fra motorvejen, og det er da også rigtigt, at motorvejen er ”i spil” på mange af hullerne. Det ville, uden diskussion i øvrigt, være rart, hvis man ind imellem kunne skrue ned for knappen med motorvejsstøj. Men det lader sig ikke gøre og i stedet vil dette banebesøg blive brugt til at vurdere banens kvalitet og samtidig kigge nærmere på de mange tiltag, som har fundet sted de seneste år.

”Andetslaget er en drilsk størrelse. Fairway deler sig i to, og det hele falder ned mod søen foran green”

Nyt baneforløb

Nytænkning og forandring er nøgleord, når udviklingen i Nivå Golf skal beskrives. Derfor valgte man også i begyndelsen af 2012 at ansætte den tidligere professionelle golfspiller og tourejer, Peter Jespersen, som ny golfmanager i Nivå Golf. Med ansættelsen ønskede man at styrke den positive udvikling yderligere.

-Kongstanken har hele tiden været at skabe en golfbane, hvor layout og natur går op i en højere enhed. Klubbens greenkeeperstab har de senere år, udstyret med en masterplan for banens fremtidige udtryk, konstant arbejdet på at shape og forandre Løvbjerggård, forklarer Peter Jespersen.

En total omlægning af hele baneforløbet er seneste tiltag, som har haft til formål at skabe en mere helstøbt oplevelse og samtidig gøre det mere bekvemt for spillerne, som nu hele tre gange på runden passerer forbi det samme knudepunkt.

Midt i ”krydset” havde man håbet på, at der skulle ligge en lille pavillon med toilet og en automat, så spillerne kunne forsyne sig lidt undervejs. Kommunen er blevet spurgt, men indtil videre er det endnu uvist om eller hvornår den nye pavillon bliver opført.

-Vi fik desværre afslag fra kommunen, men valgte dog alligevel at omlægge hulrækkefølgen, da det giver et lidt bedre flow på banen samtidig med, at vi får fordelt par 3 og par 5-hullerne væsentligt bedre. Derved får vi også udlignet længdeforskellen lidt mellem forni og bagni, fortæller Peter Jespersen.

Store udfordringer

Løvbjerggård er en god blanding af åbne huller med brede fairways og smalle huller, der vel nærmest må betegnes som skovhuller.

Standarden på fairways, bunkers og de hurtige og drilske greens er til UG, og sværhedsgraden er i top. Dog med den lille tilføjelse, at der findes hele syv par 4-huller på banen, hvor der alt afhængig af evner og temperament kun er en lille wedge ind i andetslaget.

Umiddelbart virker det jo som en lækkerbisken for langtslående spillere. Men det skal retfærdigvis siges, at der stilles store krav til spillernes course management samt evnerne fra 100 meter og ind.

Præcision er med andre ord en vigtig forudsætning, og hvad hullerne måske mangler i længde har de til gengæld i smalle fairways, drilske træplaceringer og til tider svære drives. Læg dertil, at der er vand i spil på 13 ud af banens 18 huller, så står man pludselig med en bane, der viser tænder – ikke mindst når det blæser.

Et af de nye huller er 10. hul, der efter den seneste baneomlægning markerer starten på bag-ni. Par 5-hullet spilles 502 meter fra gul tee, så der skal slås et godt drive for at komme ud over rampen. Andetslaget er en drilsk størrelse. Fairway deler sig i to, og det hele falder ned mod søen foran green. Man kommer let til at stå med et ned-ad-bakke leje til tredjeslaget mod green. Et flot hul, der kandiderer til at være banens signaturhul.

Flot afslutning

Udsigten en sen forårsdag fra 15. teested er fantastisk. Fra det højtliggende teested er der kig til 10 af banens huller. Det ses tydeligt, hvor mange træer, der faktisk er på denne bane, der ellers til tider virker ret åben. Kommer man igen om nogle år, vil oplevelsen være en helt anden. Planen er nemlig at skabe et forløb, hvor spillerne ikke fornemmer, hvad der foregår på de andre huller. Bedømt ud fra udsigten fra 15. tee lover det godt for fremtiden.

Afslutningshullerne fra 16. til 18. hul byder på masser af spænding. Det er her den indbyrdes match om, hvem der skal have spenderbukserne på og give øl i baren let både kan tabes eller vindes. 16. hul er et rigtigt risk-reward hul, hvor greenen kan drives, men hvor både træer og en stor bunker er med til at kunne gøre livet surt for den dumdristige spiller. Spilles der sikkert frem højre om greenen, på det kun 244 meter lange par 4-hul, så hælder det hele ned mod søen i højre og giver et svært indspil.17. hul er et smukt par 3-hul, der spilles som banens letteste hul.

18. hul er en rigtig frækkert. Kigger man udelukkende på længden, så skal der laves par på dette hul. Men virkeligheden er en helt anden. Fra teestedet kan green ses, men til gengæld er landingsområdet på fairway blindt. Fra gul tee kan fairwaybunkeren i højre side nås med en kølle eller et langt jern, og slår man længere end de 176 meter, risikerer out of bounds-pælene at komme i spil. I modsatte side ligger en sø, der skærer langt ind i venstre side af fairway. Har man længden og modet, kan man gå efter green. Bolden skal dog flyves minimum 225 meter.

For alle andre dødelige skal der spilles med omtanke og præcision kort af problemerne i både højre og venstre side. Herfra vil der typisk være omkring 100 meter ind til green, hvor alt falder væk fra midten. Går man fra hullet med en par, er det en sejr, mens en bogey helt sikkert er godkendt.

Et besøg værd

En samlet vurdering af Nivå Golf læner sig op ad en godkendelse med kun ganske få anmærkninger. For eksempel er det mindre belejligt at driving range ligger på den modsatte side af motorvejen. Men det står jo ikke til at ændre, så hvorfor lade sig irritere over det.

Her er måske knapt så elegant som i andre nordsjællandske klubber, men stemningen er afslappet, og der findes et rigtig hyggeligt klubmiljø. Golfmanager Peter Jespersen får det sidste ord, inden vi forlader Nivå Golf.

-Vi vil følge den positive udvikling, som vi er i gang med. Der er et stykke vej, før vi er i mål, men vi er af den klare opfattelse, og det håber vi også alle vores medlemmer og gæster kan fornemme, at det bliver bedre og bedre for hvert år, der går. Nivå Golf startede under mottoet ’Golf for alle’, og om 10 år vil det stadigvæk være gældende, lyder det fra Peter Jespersen.

FAKTABOKS

Nivå Golf
Løvbjerggårdsvej 1
2980 Kokkedal.
Tlf.4914 8888
nivaagolf(at)nivaagolf.dk

Løvbjerggård: 18 hullers bane (Par 71) der spilles 5.334 meter fra gul tee og 4.450 meter fra rød tee.

Toftegård: 9 hullers Intermediate bane (Par 31). Banen fungerer som Pay & Play.

Driving range med over 100 udslagssteder, hvor 20 er under tag. Stort træningsområde med bl.a. græs tee-steder, 2 indspilsgreens, 3 bunkers samt en stor puttinggreen.

Par 3-bane, der fungerer som pay & play. Overholder samtidig alle krav til en pitch and putt bane.

Green fee: Løvbjerggaard: Priserne ligger fra 375 kr. – 450 kr. alle dage. Toftegård: Hverdage 185 kr., weekend 250 kr. Par 3 bane: (9 huller) Hverdage: 80 kr. Weekend: 130 kr.

Elitegolf: Herrer i 3. division øst samt et hold i kvalifikationsrækken.



comments powered by Disqus