Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Maj - 2021
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

1. Efter flere års putteproblemer lykkedes det veteranen Ernie Els at vinde British Open med den lange putter 2. Keegan Bradley blev i 2011 den første til at vinde US PGA Championship med en lang putter

Lang putter

20.09.2013

Det blev ikke noget dødsstød for den lange putter, men fra 2016 skal den væk fra kroppen og må maksimalt forankres til underarmen

Helt godnat bliver det næppe for den lange putter, når Royal & Ancient og USGA i foråret 2013 kommer med et oplæg til en ny regel omkring brugen af de populære lange puttere.

Tre ud af de seneste fire majorturneringer er vundet af spillere (Keegan Bradley, Webb Simpson og Ernie Els), der alle har kastet deres kærlighed på den lange putter, som de har forankret til kroppen i træføjeblikket.

Det er netop denne forankring, som de nævnte golfmyndigheder har fået kig på og vil forbyde fra 2016. Brugerne af de lange puttere får altså tre år til at omstille sig til en ny puttestil.

Som udgangspunkt er det ikke længden af putteren, men derimod forankringen til forskellige steder på kroppen, som de nævnte golfmyndigheder ønsker et opgør med.

Det skal ikke længere være tilladt at støtte putteren til maven eller brystet. Undtaget vil blive underarmen, med mindre spilleren samtidig vælger at forankre hånden eller underarmen til andre dele af kroppen.

”Søren Kjeldsen: Hvis det notorisk var nemmere, ville alle bruge den lange putter”

Truer med retssag

Ernie Els er en af de spillere, der har skiftet syn på brugen af de lange puttere. Tidligere var han imod, men efter succes i The Open med den lange putter har han truet golfmyndighederne med et sagsanlæg, når indgrebet kommer.

Af 156 spillere i 2012-udgaven af British Open, som blev vundet af Ernie Els med en lang putter, benyttede ikke færre end 43 spillere sig af en lang putter.

Modsat Ernie Els har flere af topspillerne udtrykt sympati og forståelse for de nye regler. – Jeg er helt enig i, at man bør forbyde forankringen til kroppen. Evner og nerver er en del af spillet, og det vil give golfsporten et bedre image, skrev eksempelvis Rory McIlroy på sin Twitter-profil – og fik fuld støtte af spillere som Luke Donald og Ian Poulter.

Scott eksperimenterer

Australieren Adam Scott er en anden topspiller med succes med den lange putter. –Jeg har allerede trænet på at skifte til en anden putter, men der er jo også den mulighed, at jeg nøjes med at flytte min hånd et par centimeter væk fra brystet, for så vil slaget jo være lovligt, siger Adam Scott.

Danske Søren Kjeldsen er kendt som en god putter i den traditionelle stil. Alligevel tager han den lange putter i forsvar med denne skarpe kommentar i en klumme i Golfmagasinet:

-Med min erfaring kan jeg ikke se noget som helst bevis for, at det skulle være nemmere at putte med den lange. Hvis det notorisk var nemmere, ville alle bruge den. Og hvis jeg skulle pege på de 10 bedste puttere i verden i dag, ville langt de fleste bruge en kort putter.

FAKTABOKS

Den lange putters historie:

1924: Amerikaneren Leo Diegel bruger ny teknik ved at forankre putteren til navlen. Stilen kaldes ”Diegeling”.

1966: Phil Rodgers vinder to gange på PGA-touren med en meter lang maveputter.

1968: USGA forbyder crocket-stilen, der bl.a. bliver brugt af Sam Snead.

1983: Charlie Owens bruger en lang putter, som han forankrer til brystbenet og vinder to gange på Champions Tour.

1987: Johnny Miller sejrer på Pebble Beach med en putter, som han støtter langs med sin venstre arm.

1989: Efter megen debat beslutter USGA og R&A at tillade de lange puttere.

1991: Rocco Mediate vinder som den første på PGA-touren med en lang brystforankret putter.

2000: Efter seks år uden sejre vinder Paul Azinger på PGA-touren på Hawaii efter skiftet til en lang putter.

2004: Vijay Singh har vundet tre ud af ni sejre med en lang putter, og Trevor Immelman vinder på European Tour efter skiftet til en lang putter.

2007: Efter store putteproblemer med en normal putter er Sergio Garcia tæt på at gå hele vejen i British Open med en lang putter, men taber omspillet til Padraig Harrington.

2011: Keegan Bradley bliver den første til at vinde en major med en brystforankret putter i US PGA Championship.

2012: Ernie Els og Webb Simpson vinder henholdsvis British Open og US Open med en lang putter.comments powered by Disqus