Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Maj - 2021
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

Erik Pedersen fremstiller sine puttehovedet ved en borefræser hjemme i sin kælder. Et udvalg af de putterhoveder, Erik Pedersen har fremstillet i messin og POM. Sådan ser hovedet ud på Erik Pedersens egen personlige putter. Man kan få indgraveret sit navn i putterslagfladen.

Klejnsmedens »håndarbejde«

20.09.2013

Pensioneret fynbo fremstiller håndlavede puttere med udsmykninger og graveringer

Hænderne sidder godt på en klejnsmed, og dét udnytter en pensioneret fynbo af slagsen, Erik Pedersen fra Middelbart, til at fremstille håndlavede puttere, som folk selv at sætte deres personlige præg på. Èn af hans klubkammerater i Golfklubben Lillebælt har netop fået sit navn indgraveret i slagfladen af putterhovedet, mens en kvindelig golfspiller forærede som guldbryllupsgave har foræret sin mand en putter med teksten »What a wonderful world.«

- Det er efterhånden 15 år siden, jeg fremstillede den første personlige putter til mig selv, men det var først, da jeg gik på efterløn for to et halvt år siden, at jeg begyndte at lave forskellige puttere som en slags fast hobby - ved hjælp af en borefræser hjemme i min egen kælder. Efterhånden har jeg vel lavet omkring 10 forskellige modeller, der ikke ligner andre puttere på markedet. 

Forskellen på Erik Pedersens puttere og de kendte puttere på markedet ligger først og fremmest i, at han som regel forsyner putterhovedet med små udsmykninger eller graveringer. F.eks. titter er en lille mus op af et hul på oversiden af ét af putterhovederne - i håb, at bolden altid finder hullet, ligesom musen.

- I princippet kan enhver komme  til mig med sit eget forslag om putterhovedets udformning. Så tegner jeg en model af forslaget og vurderer, om jeg kan realisere det, siger Erik Pedersen, hvis pris på en personlig putter ligger omkring 1500 kroner.

MELLEMRUBRIK:

To materialer

Den håndsnilde fynske klejnsmed fremstiller sine putterhoveder i to forskellige materialer, messing og kunststoffet POM. Sidstnævnte kender han fra sin tid som værkfører på en virksomhed, der fremstiller handicapkøretrøjer, hvor pom bruges til f.eks. lejer og ophæng. Det er tale om et meget let materiale rent vægtmæssigt, og derfor er hans lette POM-puttehoveder specielt velegnede til damer. POM-hovederne forsynes i øvrigt ofte med en slagflade af nysølv. 

- Jeg har selv spillet golf i mange år og har derfor oparbejdet en god fornemmelse for, hvordan den korrekte vægtfordeling skal være i et putterhoved, forklarer Erik Pedersen, som understreger, at hans puttere er godkendt af Dansk Golf Union. Enhver golfspiller må gerne konstruere sit eget putterhoved, men til gengæld er det et krav, at der bruges både et godkendt skaft og et godkendt grip. 

Erik Pedersens små kunstværker af puttere er efterhånden blevet kendt udenfor Golfklubben Lillebælt, fordi to han sponserer to af dem i en årlig trekantsturnering mellem golfklubberne i Middelbart, Fredericia og Kolding.

Faktaboks:

Universiel

anvendelse

POM (polyacetal) er et stift, hårdt og fjedrende material. Det er kortspånet og kan derfor opnå høj overfladefinish. På trods af hårdheden har POM høj elasticitet og slagstyrke. POM er det mest universelt  anvendte materiale.comments powered by Disqus