Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

September - 2020
S M T O T F L
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

Sofie Kahlke-Lassen har spillet hver sommer på Fanø Golf Links, siden hun var 10 år. Det gælder om at kende alle knitknolde på Fanø-banen, og dét gør Sofie Lassen-Kahlke. En sommeraftenrunde er speciel på Fanø Golf Links, når solen går ned over klitterne.

Kærlighed

19.09.2013

Det er en familietradition, at skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke altid tilbringer sommerferien på golfbanen på Fanø

Golfbanen i klitterne ved Fanø Bad er enestående, fordi der simpelthen ikke findes andre links-baner i Danmark. Golfspillende danske familier med kærlighed til både Fanø og links-golf har derfor i mange år holdt sommerferie i eget sommerhus tæt på golfbanen og spillet golf stort set hver feriedag. Til en sådan familie hører skuespillerinden Sofie Lassen-Kahlke, der f.eks. holder alle sine sommerferier i forbindelse med de to årlige Fanø-golfuger og deltager i mindst halvdelen af de mange matcher, som golfugerne i slutningen af juli og begyndelsen af august rummer. De seneste to år i træk har hun faktisk vundet greensome-matchen i Fanø-ugerne sammen med lillesøsteren Ditte.

- Det forholder sig faktisk sådan, at jeg som golfspiller er vokset op på Fanø-banen, hvor jeg slog mine første slag i 10 års-alderen, helt naturligt, fordi både min morfar (Anker Lassen, red.) og mine forældre Nina Lassen og Niels Kahlke, red.) allerede dengang var ivrige golfspillere, fortæller Sofie Lassen-Kahlke, som har holdt golfsommerferie sammen med sine forældre i deres sommerhus tæt på golfbanen, siden hun blev født.

Fire generationer af Lassen-familien har drevet golfbanen - Fanø Golf Links - siden den blev etableret helt tilbage i 1898. Det var således Sofie Lassen-Kahlkes oldefar, Olaf Lassen, der grundlagde banen og selskabet bag den, Fanø Vesterhavsbad A/S, som stadig lejer golfbanen ud til Fanø Vesterhavsbads Golfklub. En fætter til Sofie Lassen-Kahlkes mor, Stephen Lassen, driver i dag Fanø Golf Links.

- Golfbanen på Fanø har altid været det store samtaleemne i vores familie, så allerede som lille hørte jeg mange familiehistorier fra de forskellige huller og ikke mindst om banens historie og udvikling fra min morfar, hvis far altså var grundlæggeren. Derfor var det en selvfølge, at jeg på et tidspunkt blev en fast deltager i golfbanens mange, forskellige juniorarrangementer i sommerferien. Det skyldtes ikke mindst, at golfklubben havde en tradition for, at en stor gruppe forældre tog sig ekstra godt af både deres egne og andres børn med hensyn til matcher og socialt sammenhold. Vi spillede stort set dagligt i ferien og havde det herligt i et lille, interimistisk klubhus både før og efter matcherne, husker Sofie Lassen-Kahlke.

»Golfbanen på Fanø har altid været det store samtaleemne i vores familie«

MELLEMRUBRIK:

Klassiske »Nezer«

Decideret juniortræning tilbød klubben ikke dengang, men det var tilstrækkeligt for de fleste juniorer at studere klubbens daværende træner, Henry »Nezer«Aafeldt, når han underviste voksne medlemmer eller greenfeegæster. Han havde et klassisk golfsving, som juniorerne, incl. Sofie Lassen-Kahlke, forsøgte at »affotografere« og efterligne: - Jeg husker dog at have fået enkelte træningslektioner af »Nezer«. Han gik ikke op i svingdetaljer, men lærte os at spille golf, som vi lærte at cykle - ved slå til bolden uden at tænke dybere over detaljerne. Sådan svinger jeg i øvrigt stadig.

De utallige runder i juniormatcherne gjorde, at Sofie Lassen-Kahlke lærte Fanø-banen at kende til bunds, og dette vigtige lokalkendskab nyder hun stadig godt af. Banens beskedne totallængde indikerer, at der er tale om en overkommelig sag, men skindet bedrager, for dét er ikke tilfældet, når det blæser - og det gør det næsten altid.

- Jeg synes, det er en hyggelig bane, fordi jeg kender ethvert hjørne af den og véd, hvor farerne lurer. Det er f.eks. ikke alle steder, man nødvendigvis skal slå efter midten af fairway fra teestedet, men i stedet efter en bestemt klitknold, hvorfra bolden springer tilbage på fairway. Man kan såmænd også score par fra en anden fairway end den, der hører til dét hul, man spiller.

Overordnet skal man dog slå særdeles lige for at holde bolden i spil fra tee til green, og man skal frem for alt være skrap til indspil til små greens fra tørre fairways, som ikke vandes. Dét gør kun greens. Teestederne behøver ikke vanding, fordi de udgøres af firkantede kasser med kunstgræs. Mange af teestederne ligger på klittoppe, hvor naturligt græs ville blive svedet af i sommersolen, og hvor klippemaskiner i øvrigt heller ikke ville kunne køre op.

»Det er reelt en månedlang sommerferie på Fanø, der bringer hende i golfmæssig form«

MELLEMRUBRIK:

I form i ferien

I dag spiller Sofie Lassen-Kahlke til habile handicap 22, selvom hun på grund af en travl, arbejdsmæssig hverdag og en 2-årig søn, Alfred, midlertidigt er blevet passivt medlem af Københavns Golf Klub, hvor hun blev meldt ind som 10-årig - ligesom på Fanø. Det er reelt en månedlang sommerferie på Fanø, der bringer hende i golfmæssig form. Det illustreres af, at Fanø-ugernes greensomematch - som Sofie og Ditte Lassen-Kahlke altså har vundet to år i træk - spilles på sidstedagen af de to matchuger.

Sofie Lassen-Kahlke har pudsigt nok fundet en ægtemand, som også var juniorspiller på Fanø - omend ikke på samme tid. Det gælder Hans Poul Petersen, hvis golfspillende forældre også havde sommerhus ved Fanø Bad. De blev gift i 2012, hvor Hans Poul Petersen ikke havde spillet golf i mange år. Det gør han nu igen på ægtefællens opfordring, og de glæder sig allerede til, at næste generation - sønnen Alfred - bliver gammel nok til at svinge en golfkølle, så familietraditionen med sommerhuset og Fanø Golf Links som samlingspunkter kan fortsætte endnu længere ud i fremtiden.

Det er i øvrigt ikke kun i sommerferien, at Sofie Lassen-Kahlke og hendes familie sætter kursen mod Fanø og golfbanen. Det sker også i weekender i foråret og efteråret - når deres tid tillader det. Trætte af Fanø Golf Links bliver de aldrig - fordi det var her, deres golfliv startede.

»Kærlighed ved første hik« hed den første Anja og Viktor-spillefilm, hvor Sofie Lassen-Kahlke spillede den kvindelige hovedrolle. Golfbanen på Fanø var kærlighed ved første blik for hende, da hun som lille pige begyndte at lege i banens klitter, mens hendes forældre spillede golf. Gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. Dét beskriver Sofie Lassen-Kahlke med disse ord: - Når jeg går rundt på banen, føler jeg mig virkelig hjemme. Især elsker jeg at spille en runde om morgenen eller om aftenen på grund af en helt speciel duft og stemning, som man simpelthen kun finder på golfbanen.

FAKTABOKS

Sofie Lassen-Kahlke, 34 år, er uddannet som skuespiller i Los Angeles. Hun er mest kendt som sin rolle som Anja i de fem Anja og Viktor-spillefilm, som Regnar Grasten producerede i perioden 1999-2008.

I øjeblikket er hun aktuel som vært i TV3-programmet »På vippen,« hvor 16 kendisser, med en professionel udspringer som mentor, konkurrerer i udspring fra henholdsvis 1-, 3-, 5- og 10 meter-vippen.comments powered by Disqus