Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Marts - 2024
S M T O T F L
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 30
31  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

1. Godsejerparret Ove og Kirsten Glerup glæder sig over at kunne hjælpe den lokale golfklub med købet af Hjarbæk Fjord Golfcenter 2. Klubhuset med en førsteklasses restaurant ligger flot placeret med udsigt over fjorden. 3. Der er 25 ferie- og konferencelejligheder i tilknytning til golfcentret. 4. Før green på sydsløjfens hul 1 er der et meget smalt og trickey indspil i en passage over bakken mellem træerne. 5. Hovedbygningen til Lynderupgård Gods er fra 1300-tallet og har tilhørt både Viborg bispestol og Kronen.

Hjarbæk Fjord

18.09.2013

Godsejerparet på Lynderup Gård har ikke tid til at spille golf, men har fundet både penge og tid til at redde Hjarbæk Fjord Golfcenter ud af konkursboet efter Proark-eventyret.

Et godt naboskab kan være guld værd. I dette tilfælde forhåbentlig for begge parter.

Det gode naboskab stiftede formanden for Hjarbæk Fjord Golf Klub, Peder Larsen, bekendtskab med midt i efterårets tristesse over Proak Golf Plus-koncernens konkurs.

Da Hjarbæk Fjord Golfcenter er et større anlæg med 25 tilhørende ferielejligheder og restaurant med konferencelokaler, var formanden godt klar over, at det var for stor en mundfuld for golfklubben at gribe stafetten efter Proark-koncernen.

Men så var det, at han fik den gode idé at banke på døren til naboen, Ove Glerup, der sammen med hustruen Kirsten ejer det over 700 år gamle Lynderupgård Gods, hvis 750 hektar jorde grænser helt op til golfcentret med de 27 huller smukt beliggende ud til Hjarbæk Fjord, der er en forgrening af Limfjordens sydligste del mellem Salling og Himmerland.

Gik til naboen

-Den kontakt blev heldigvis positivt modtaget, men der skulle gå hele fire måneder, før vi kom i mål med projektet. Jeg er en glad mand, for det ville være synd og skam, hvis det anlæg her ikke kunne holdes igang, sagde formanden Peder Larsen, da handlen var en realitet den 4. april. Straks efter blev Torben Larsen nyansat som daglig leder af centret.

-Som klubmedlemmer er det vores pligt nu at bakke op omkring vores nye ejere og være med til at udvikle anlægget, så det også kan blive et fornuftigt køb for dem, sagde Peder Larsen, hvorefter medlemmerne blev mobiliseret til bl.a. fælles arbejdsdag den 4. juli, hvor der blev løst opgaver som bl.a. buskrydning og kantning af bunkers.

Med til opgaverne på den fælles arbejdsdag var ”afdækning af Proark”, som det hed i bestræbelserne på at fjerne alle spor efter den forrige uheldige ejer, der led konkursdøden i efteråret 2012.

Den risiko er vist ikke stor for den nye ejer, den lokale matador og godsejer, 68-årige Ove Glerup og hustruen Kirsten, der aldrig selv har spillet golf og heller ikke har planer om at begynde på det, selv om de erkender, at investeringen i Hjarbæk Fjord Golfcenter er lidt hobbybetinget, omend købet af konkursboet formentlig har kostet dem et tocifret millionbeløb.


”Vi har allerede fået et købstilbud på golfcentret, som vi kunne have solgt med god fortjeneste”

Et erhvers-eventyr

Historien om Ove Glerup er også den klassiske historie om drengen fra de små kår, der kæmpede sig vej i tilværelsen over kun syv års skolegang, et arbejde som landbrugsmedhjælper og tømrerlærling i teenageårene, hvorefter det gik stærkt, da han etablerede sig som selvstændig tømrermester i Ravnstrup ved Løgstør.

Nærmest ved et tilfælde kom tømrermesteren igang med at fabrikere døre, og under firmanavnet Vestwood udviklede det sig fra at være en énmands-virksomhed til at være en produktionsvirksomhed med 2.800 ansatte, da ægteparret Glerup i 2002 solgte aktiemajoriteten i den fra 1993 børsnoterede virksomhed, der i dag er Europas største producent af døre under navnet Jeld-Wen med hovedkontor i Løgstør og afdelinger i Herning og Sdr. Felding.

Efter købet af Lynderupgård Gods i 1995 gennemførte ægteparret en omfattende restaurering af godset, der bl.a. holdt 15 mand fuldt beskæftiget i tre år. Samtidig er parret stadig engageret i driften af byggefirmaet Ravnstrup A/S, der ledes af sønnen Michael Glerup.

-Det var ikke let at se på, at golfcentret skulle gå helt ned og golfbanen gro efter, og da der så samtidig kom nogle opfordringer til os om at købe, accepterede vi at løfte opgaven. Der er jo også en del lokalpatriotisme med i det her på et sted, hvor vi kender mange af medlemmerne, siger Ove Glerup.

Men bag lokalpatriotismen var det også forretningsmanden Ove Glerup, der tog affære ud fra en betragtning om, at Hjarbæk Fjord Golfcenter også kan blive en god forretning og måske tilmed et aktiv for godset Lynderupgård.

Et ekstra aktiv

-Faktisk har vi allerede fået et købstilbud på golfcentret, som vi kunne have solgt med god fortjeneste. Men vi valgte at afslå at flere grunde. Vi må heller ikke se bort fra, at hvis vi engang skal sælge Lynderupgård Gods, må det betragtes som et ekstra aktiv, at godset har et aktivt og velfungerende golfcenter som nabo, siger Ove Glerup.

Af de tre 9 hullers-sløjfer er det nord-syd, der betragtes og spilles som mesterskabsbanen par 72 over 6.417 meter fra backtee og 5.752 fra clubtee. Begge sløjfer kan kædes sammen med vest-sløjfen, hvor par er 35, så det samlede par bliver 71. Den spilles dog for det meste som pay & play-bane.

Hjarbæk Fjord er en meget naturskøn bane i et let kuperet terræn, hvor flere af hullerne ligger med udsigt til Limfjorden. Banens kvalitet er i top med en gennemsnitlig sværhedgrad. Fairways er generelt brede og greens meget veltrimmede og troværdige.

Blandt de mest spektakulære huller er nord 3, et par 5-hul på 470 meter (gul), hvor greenen er placeret meget højt og smukt ud til fjorden.

”Som klubmedlemmer er det vores pligt at bakke op omkring vore nye ejere og være med til at udvikle anlægget”

Effektfuld afslutning

På femte hul par 4 på 360 meter (gul) skal man vare sig for faldet på den skrå fairway ned til en vandhazard i driverafstand, men også indspillet er generet af et tværgående vandløb.

På syd-sløjfen er det især hullerne 1 og 5, man husker godt efter en runde på grund af træklyngernes strategiske placering, der gør approachslaget til green særlig trickey, fordi passagen mellem træerne i begge tilfælde ikke er meget bredere end den berømte sild mellem øjnene.

Den flotte Henrik Jacobsen-bane levner mulighed for en effektfuld afslutning med alt eller intet på det 450 meter (gul) lange par 5-hul 9, der knækket i et skarp dogleg til venstre op med klubhuset 50 meter før green. Da der samtidig kan være problemer undervejs med høj rough i venstre og en vandhazard i højre, er det en afslutning, der kan vende op og ned på det endelige resultat.

Hjarbæk Fjord Golfcenter venter sig meget af fremtiden, og som Ove Glerup siger, må det være oplagt at stedet byder sig til med gode faciliteter til både golf og overnatning i forbindelse med næste års European Tour til Himmerland Golf & Spa, der ligger mindre end en halv times kørsel længere mod nord i Farsø Kommune.

Ifølge den daglige leder, Torben Larsen, har gæsterne allerede fået øjnene op for den relancering, Hjarbæk Fjord Golfcenter er på vej ind i med den nye ejer.

-Vi har faktisk bestillinger på en 40 pct. belægning på centret hen over de kommende måneder, så det ser godt ud for fremtiden, siger Torben Larsen.


FAKTABOKS

Hjarbæk Fjord Golfcenter:

Stavildvej 2a, Lynderup, 8832 Skals

Tel: 86696288.

27 hullersbane. Nord-Syd par 72, 6.417 meter (hvid), 5.752 (gul/blå), 5.020 (rød). Vest-Nord, par 71, 5.917 (hvid), 5.588 (gul), 5.249 (blå), 4.872 (rød). Syd-Vest par 71, 5.922 (hvid), 5.586 (gul), 5.247 (blå), 4.892 (rød).

Etableret 1992. Banearkitekt: Henrik Jacobsen.

Klubhus, par 3-bane, driving range, restaurant og 25 lejligheder.

Greenfee: 340 kr. hverdage og 390 kr. weekend.

Kontingent: Seniorer 6.030 kr. Indskud: 995 kr. (Gratis i 2013)

Rabataftaler: Halv greenfee-aftale med 10 andre jyske klubber.

............................

(Rammehistorie på farvebaggrund med slotsfoto)

FRA KRONEN TIL SLOTSKONCERT

Lynderupgård Gods har spillet en væsentlig rolle i det vesthimmerlandske landskab helt fra 1300-tallet, da Stenhuset blev opført som den ældste bygning, hvorefter bindingsværket kom til kort tid efter. Vestfløjen er fra 1700-tallet.

Hovedbygningen formet som et U og omkranset af voldgrave tilhørte bispestolen i Viborg indtil Reformationen i 1536. Herefter var godset i Kronens besiddelse i otte år, inden forskellige adelsslægter tog over.

I moderne tid fra 1800-tallet har Lynderupgård været i Kjeldsen-slægtens besiddelse (også kendt som ejere ef Lerkenfeld) indtil 1981. Kirsten og Ove Glerup købte godset i 1995 og lod det gennemgå en omfattende istandsættelse.

I dag er Lynderupgård Gods også kendt som et af de populære steder for sommerens slotkoncerter.

I 2013-udgaven den 18. august kan man bl.a. lade sig underholde af gode navne som Stig Rossen, Lene Siel, Jesper Lundgaard, Ann-Mette Elten, sopranen Lisbeth Kjærulff og kongelig operasanger Gert Henning-Jensen.



comments powered by Disqus