Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Maj - 2021
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Nyheder / 

Nyheder

01: Det klassiske 588 CB jern fra Cleveland logo

Cleveland 588 CB jern

20.09.2013

Cleveland har i mange år været markedsførende med deres wedges, men de nye jern er helt i samme liga

De nye Cleveland-jern er ikke for alle og enhver.

Og så er det alligevel ikke helt sandt, for selv om det er jern til den dygtige golfspiller, der godt kan lide at arbejde med bolden, vil alle golfspillere op til ca. hcp 15 også få det maksimale ud af dem. Alle fordelene ved cavity back overstiger nemlig sværhedsgraden ved blade-jern.

588 CB jernene er klassiske i udseende i bedste forstand. Køllehovedet er smedet og med bløde runde linier. Cavity'en er skåret elegant ud og har ingen grimme hulrum, der ofte fungerer som skidtsamler. Og den er gjort mat, så den har en flot kontrast til resten af det blankpolerede køllehovede.

Sålen er smal som på et blade-jern. Set oppe fra er toplinien tynd og giver et visuelt godt indtryk, når man står ved adressering af bolden. Det er tydeligt at Cleveland har ønsket at forene et blade-jern med et cavity back-jern for at få det bedste fra dem begge, dog med hovedvægten på cavity back modellen. Det kommer også til udtryk i det lidt længere køllehoved.

Fremragende feel

Køllehovedet, der ikke syner af meget, har et stort sweetspot, der giver en enorm følelse i træføjeblikket. Den er blød og behagelig og meget responsiv. Rammer man uden for sweetspottet, bliver man ikke så hårdt straffet, som man skulle tro. Selv de dårlige slag kan blive ok.

Den gode fornemmelse skyldes materialet 1025 stål, der er en anelse blødere end det traditionelle 17-4 stål. Cavity'en giver et lidt højere tyngdepunkt, der gør det muligt at arbejde med bolden højre og venstre. Det øger kontrollen med bolden ved de rene træf, men man mister lidt af tilgivelsen ved de mindre gode slag.

Det er dog alligevel lykkedes Cleveland at få jernene til at give en højere boldflugt, end hvad man normalt ser i denne type jern til de bedre golfspillere, dog uden at give afkald på en penetrerende boldflugt.

Scorelines er skåret med stor præcision og griber godt fat i bolden. Imellem linierne er der micro-fræsninger, helt præcist fire, der optimerer grebet i bolden, og kombinationen af disse to teknologier giver det optimale spin på bolden. Og de er skåret til de maksimale tilladte dimensioner udstukket af USGA-reglerne. Sættet er progressivt fra de lange jern til de korte og med et meget lille offset.

Køber man dette jernsæt, og er man Cleveland fanatiker eller spiller man i forvejen med de genindførte 588 wedges, er man garanteret et perfekt match hele vejen igennem sættet. Og det viser igen, at intet er tilfældigt, når Cleveland designer nye produkter. Der er en klar sammenhæng gennem hele sortimentet.

”Sammensmeltningen af et blade-jern og et cavity back-jern er lykkedes til fulde for Cleveland”

Konklusion

Sammensmeltningen af et blade-jern og et cavity back-jern er lykkedes til fulde for Cleveland. At skulle forene to så forskellige jerntyper er næsten umuligt, men ikke desto mindre virker det.

Blade-jernets udseende og følelse kombineret med det lidt større køllehovede fra cavity back-jernet, den større tilgivelse og ikke mindst den høje boldflugt gør 588 CB jernene til et af årets bedste jernsæt. Længden med de lange jern er imponerende, men kontrollen med de korte jern er endnu større.

588 CB jernene er monteret med True Temper Dynamic Gold skafter og Lamkin Crossline grip. Det eneste man kan undre sig over, er at Cleveland har valgt at producere et 2-jern til sættet. Med den stigende tendens til at erstatte de lange jern med hybridkøller, virker det ærlig talt ikke særlig logisk. Prisen er også skarp og meget konkurrencedygtig.

FAKTABOKS

Cleveland Golf

www.clevelandgolf.com

588 CB jern med stålskaft

5 – pw 5.250,- kr

4 – pw 6.125,- kr

Fås til både venstre og højre hånd

Søren Kjeldsen spiller med de nye 588 CB jern på European Tourcomments powered by Disqus