Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

August - 2020
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Interview
1. Når Steen Tinning som 50-årig vælger at satse på både European Senior Tour og måske også den amerikanske Champions Tour skyldes det 100 pct. opbakning fra familien. Her er det sønnen Nicolai, mor Anne, Steen Tinning og datteren Mie. 2. Hård svømmetræning til triathlon har styrket den svage rygmuskulatur hos Steen Tinning. 3. Da Steen Tinning for et år siden besluttede sig for et comeback, slog han mange tusinde bolde på træningsbanen. 4. Cykeltræningen her på Playitas på Fuerteventura har været en vigtig del af genoptræningen og forudsætningen for deltagelse i Ironman.

Steen Tinning

19.09.2013

Steen Tinning er manden med de mange golfliv og en ukuelig optimisme og tro på sig selv. Efter en pause på 10 år med styrketræning og triathlon er han back in business på Senior Tour med Champions Tour i USA som målet.

Steen Tinning har været udsat for mange benspænd gennem tilværelsen som professionel golfspiller, men har hver gang kæmpet sig igennem vanskelighederne og markeret sig som danskeren med de mange golfliv.

Et alvorligt trafikuheld i Tyskland i 1990 og nogle smertende rygproblemer på et sent tidspunkt i karrieren har ikke været nok til at slukke den golfgnist, der for evigt vil brænde i en mand, der er født og opvokset i det vidt forgrenede Tinning-golfdynasti.

På sin hjemmeside skriver Steen Tinning (på engelsk), at hans drøm altid har været at kunne leve af at spille golf og vinde en af de store turneringer.

-Jeg forgudede Jack Nicklaus og Seve Ballesteros var en stor inspiration for mig. Hans ekstravagante spillestil og utrolige evner i spillet fra 100 meter til green var fantastisk. Senere i min professionelle karriere havde jeg den store ære at spille med ham på European Tour, og det var et meget specielt øjeblik for mig at spille med et geni på arbejde, skriver Steen Tinning.

Den amerikanske drøm

Efter Seve Ballesteros’ død for to år siden ligger det i sagens natur fast, at de to aldrig kommer til at spille sammen igen. Til gengæld har Steen Tinning ikke opgivet at opleve flere store momenter på golfbanen i konkurrence med nogle af spillets største personligheder – eksempelvis på den amerikanske seniortour, der går under betegnelsen Champions Tour.

Det var ganske vist European Senior Tour, der var målet for Steen Tinning, da han i 2012 fyldte 50 år og dermed opfyldte den aldermæssige betingelse for et seriøst comeback. Men et nyt benspænd i form af den fortsatte økonomiske krise har fået Tinning til at justere målsætningen, der på lidt længere sigt går i retning af Champions Tour.

-Den europæiske Senior Tour er så hårdt ramt af finanskrisen, at 2013-sæsonen formentlig bliver det sværeste år at komme igennem. Der er slet ikke turneringer nok, og når man som jeg satser på et comeback er det bestemt ikke optimalt, at den første turnering er ISPS Handa PGA Seniors Championship i Cheshire, England, den 6. juni, siger Steen Tinning, der qua en invitation debuterede på Senior Tour-finalen på Mauritius i december 2012 med en placering som nummer 17.

-Jeg varmede op til min debut med en række turneringer på Ecco Tour og forsøgte – desværre forgæves – også at kvalificere mig til et comeback på European Tour på grund af de alt for få turneringer på Senior Tour.

God debut på Mauritius

-På Mauritius fandt jeg ud af, at jeg sagtens kunne være med. Det var tilfredsstillende at debutere med en 17. plads, men når jeg spiller bedst, vil jeg også kunne gøre mig gældende i toppen af feltet og spille med om sejren om søndagen, siger Steen Tinning, der af økonomiske årsager har rettet sit fokus mod USA og Champions Tour.

-Mit fokus er helt klart rettet mod USA og Champions Tour af den simple grund, at det er meget svært at leve af det som spiller på Senior Tour i Europa.

-Jeg har et spinkelt håb om at blive inviteret med til US Senior PGA Championship i St. Louis, USA, den 23. til 26. maj. I første omgang er jeg indstillet til en af de få pladser, men får først besked i begyndelsen af maj om min deltagelse. Det ville være super godt for mig at komme ind i den turnering, siger Steen Tinning, der i januar og februar henlagde sin private træningslejr til Florida som optakt til sæsonen.

-Jeg har trænet i Florida uafbrudt i halvanden måned og spillet tre turneringer på den såkaldte Sun Belt-tour. Jeg forsøgte mig også i præ-kvalifikationen til Champions Tour, men kiksede desværre i to forsøg med henholdsvis et og tre slag. Jeg havde min søn Nicolai med på turen og benyttede samtidig lejligheden til at give en hånd med i træningen af de danske landshold, der var på træningslejr i Florida.

”Jeg forgudede Jack Nicklaus og Seve Ballesteros var en stor inspiration for mig”

Ecco Tour i ventetiden

Steen Tinning erkender, at han for at nå målet med en plads på Champions Tour først og fremmest skal spille godt i Europa på Senior Tour. Men de få turneringer betyder også, at han vil benytte lejligheden til igen at spille med i Ecco Tour og måske også Challenge Tour – og så måske søge om en invitation til European Tour-turneringer.

-Da jeg planlagde mit comeback til Senior Tour for et år siden, havde jeg i første omgang brug for at slå en masse bolde på træningsbanen. Det har været anderledes i denne vinter, hvor jeg har haft brug for mere spilletræning, så det er også forklaringen på, at mit fokus har ligget på USA og i Florida i det omfang, økonomien tillader det, siger Steen Tinning, der ikke agter at sætte familiens eksistens på spil for sit comeback.

-Det er hårdt rent økonomisk at skulle tage penge med på arbejde, indtil man opnår en rangering som baggrund for at generere indtægter. Som jeg ser det lige nu, er det kun økonomien, der kan blive en stopklods for mit comeback, men jeg har heldigvis fuld opbakning fra familien, og det betyder, at jeg giver mig selv en periode på tre år, hvor jeg prioriterer spillet som det vigtigste i mit arbejdsliv, og så skal det blive både sjovt og spændende at se, hvordan udviklingen bliver, siger Steen Tinning.

Kvæstet i biluheld

Selv om European Tour-hjemmesiden kan berette om, at Steen Tinnings samlede præmieindtjening i karrieren har oversteget de 15 mio. kr., så har karrieren som professionel golfspiller ikke været et liv i sus og dus for Steen Tinning, der blev professionel i midten af 1980’erne, da pengene var langt færre end i dag.

I debutåret som professionel i 1986 spillede Steen Tinning fem turneringer på Europa-touren, men var kun i pengene en enkelt gang og indkasserede 784 euro!

Netop som karrieren var ved at komme på skinner, fik den et brat afbræk i 1990, da Steen Tinning og hustruen Anne blev involveret i et alvorligt harmonikasammenstød i Tyskland. Steen Tinning kvæstede sin højre arm, men fightede sig stædigt tilbage til golfbanen.

Steen Tinnings karriere som professionel kulminerede forholdsvis sendt med de gyldne år fra 2000 til 2003. Sammen med firkløveret Thomas Bjørn, Anders Hansen, Søren Hansen og Søren Kjeldsen udgjorde Steen Tinning den håndfuld talentfulde spillere, der for alvor satte dansk golf på den europæiske dagsorden som regelmæssige vindere af afdelinger på European Tour.

Steen Tinnings resultatmæssige gennembrud kom med sejren i Wales Open 2000 på Celtic Manor Resort. Det var kulminationen på en forrygende sæson, hvor han ikke færre end 20 gange var i pengene og indspillede godt 455.588 euro (næsten 3,5 mio. kr.)

Det beløb blev dog overgået to år senere med sejren i Telefonica Open de Madrid, hvor førstepladsen var 233.330 euro værd og den samlede indtjening var på 519.101 euro (næsten fire mio. kr.)

”Jeg har heldigvis fuld opbakning fra familien og giver mig selv en periode på tre år til at nå målet”

Triathlon-træning

Ærgerligt for Steen Tinning måtte han slutte sin European Tour-karriere, netop som han var kommet igang med at vinde turneringer. Det var de tilbagevendende rygproblemer, der fik afgørende betydning.

I de efterfølgende år intensiverede Steen Tinning sin genoptræning af ryggen i en grad, så han benyttede lejligheden til at kaste sig over triathlonsporten, hvilket han også fortæller om på sin hjemmeside med disse ord:

-Takket være den dedikerede styrketræning af min ryg og triathlontræningen er jeg fysisk i mit livs form. Jeg har fire gange lavet en Ironman i løbet af to år og er nu igen 100 pct. klar til golftræning og turneringer. Der skal spilles meget golf i fremtiden, og jeg kan slet ikke vente med at begynde på European Senior Tour.

FAKTABOKS

Steen Tinning

Født: 7. oktober 1962 (50 år) i København

1985: Bachelorgrad i økonomi og sociologi fra University of Texas

2010: NLP-coach fra NLP Huset

Familie: Gift med Anne. Parret har Nicolai (1993) og Mie (1996)

Amatørkarriere 1983: Vinder af dansk og skandinavisk amatørmesterskab.

Professionel: 1985

To sejre på European Tour:

2000: Wales Open, Celtic Manor Resort. 2002: Telefonica Open de Madrid, Spanien.

Samlet præmiesum: 15 mio. kr.

Spillet WGC World Cup for Danmark: 1987, 1988, 1989, 1990, 1993, 1994 og 1995.

2012: Sejr på Ecco Tour i Samsø Classic og kåret til rookie of the year.

European Senior Tour 2012:

Debut i MCB Tour Championship (Mauritius) nr. 17.

Træner: Leif Nyholm

Mentaltræner: Ove Schroll, NLP Huset

Fysisk træner og fysioterapeut: Jakob Hansen

Selvstændig: Laver company days og course management-arrangementer.

Læs mere på: www.steentinning.comcomments powered by Disqus