Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Juni - 2021
S M T O T F L
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 23 24 25 26
27 28 29 30  
Forside / Interview
1. Morten Ørum Madsen fanget i bunkeren, men kommer som oftest flot ud af vanskelighederne. 2. Morten Ørum Madsen er godt tilfreds med sin puttestatistik i den første sæson på European Tour 3. Efter kun seks tourneringer på European Tour og en foreløbig placering som nummer 83 på pengelisten er Silkeborg-spilleren Morten Ørum Madsen på vej mod nye eventyr i bestræbelserne på at holde kortet

Morten Ørum

19.09.2013

Med to top 10-placeringer i sin debutsæson på European Tour er rookien Morten Ørum Madsen godt på vej til at sikre tourkortet

Mange danske talenter har gennem tiderne slået sig alvorligt på den første sæson på European Tour.

I det seneste årti behøver man blot at tænke på navne som Jeppe Huldahl, Thomas Nørret, Mark Haastrup og Andreas Hartø, mens eksempelvis Thorbjørn Olesen er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at det er svært at bide sig fast efter sæsonen som rookie.

Og spillere som Mads Vibe-Hastrup og Jeppe Huldahl (igen!) er eksempler på vindere og etablerede spillere, der pludselig mister formen og dermed også kortet til Europa-touren.

Med andre ord, så er det at betragte som en succes, hver gang en dansk spiller debuterer og holder sit kort efter den første sæson.

Morten Ørum Madsen er eksemplet på en rookie, der efter de første resultater at dømme synes at have gode muligheder for at slutte blandt de 115 bedste og dermed holde kortet.

”Jeg ser ingen grund til at ændre radikalt på mit sving, når bare længden og præcisionen er OK”

To topplaceringer

Efter seks starter har han kun mistet cuttet i to turneringer og har i de resterende fire opnået to top 10-placeringer (nummer fire i Nelson Mandela Championship og nummer otte i Tshwane Open), hvilket har givet ham en foreløbig placering som nummer 83. Det skal tages med i betragtning, at han med sin kategori ikke har haft adgang til de største turneringer.

-Den første målsætning er helt klart at holde kortet efter den første sæson, og hvis det skal lykkes, er det vigtigt, at man også er i stand til at klare nogle cuts i de uger, hvor man spiller mindre godt, siger Morten Ørum Madsen, der netop er fyldt 25 år.

-Hvis det lykkes mig at sikre kortet til næste sæson, hedder den næste målsætning naturligvis top 60, der kommer med i Race to Dubai-finalen ved sæsonafslutningen, siger Morten Ørum Madsen.

Når der stilles store forventninger til Morten Ørum Madsen, skyldes det, at han på overbevisende måde gik igennem både Ecco Tour og Challenge Tour på kun to sæsoner.

-Min erfaring indtil nu er, at det spillemæssige niveau egentlig ikke er så meget højere på European Tour. Banerne kan ganske vist være vanskeligere sat op i flere tilfælde, men den store forskel er, at man ikke som tidligere kan tillade sig at have en dårlig dag undervejs, for så klarer man ikke cuttet. Man skal være skarp og klar hele tiden, og går man en enkelt runde i et eller to slag over par, vil en topplacering stort set være udelukket.

Lærer af fejlene

Til Morten Ørum Madsens styrke hører evnen til at vende en dårlig runde til en god runde eller en dårlig dag til en god dag – takket være viljestyrke og mentalitet.

-Uanset hvor håbløst det ser ud, skal man aldrig give op. Det kan lyde banalt, men er ikke desto mindre rigtigt, at hver eneste indtjent euro tæller med og har betydning, når regnskabet skal gøres op i den sidste ende. Jeg er begynder i det her spil og laver stadig mange fejl, men jeg er også parat til at lære af mine fejl, siger Morten Ørum, der har en rigtig god støtte i sin caddie, Thomas Søby, der har erfaring fra European Tour som caddie for bl.a. Anders Hansen.

-Thomas Søby er hamrende dygtig, og så klikker vi rigtig godt sammen. Vi har kendt hinanden som golfspillere, siden vi var 13-14 år og er venner uden for banen. Jeg føler mig meget tryg ved at have ham med rundt og kunne gøre brug af hans erfaring.

Takket være sine to top 10-placeringer har Morten Ørum Madsen allerede oplevet at være synlig i tv-transmissionerne på Viasat Golf. Her har kommentatoren Henrik Knudsen et par gange gjort seerne opmærksomme på Silkeborg-spillerens forholdsvis korte tilbagesving. Til gengæld genereres der stor fart i køllen i nedsvinget.

-Det handler om at få den rytme i svinget, der passer til én selv. Det er rigtigt, at mit tilbagesving ikke hører til de største, men det har altid været min måde at spille på, og det er det sving, jeg er komfortabel med. Når jeg bevæger mig rundt på drivingrange derude på touren, ser jeg rigtig mange forskellige sving, men der er ingen spillere, der har patent på det rigtige sving.

”Det kan lyde banalt, men er rigtigt: Hver eneste tjent euro tæller med og kan få betydning”

Kort tilbagesving

Det forholdsvis korte tilbagesving har ikke været nogen hindring for Morten Ørum Madsen, når det gælder længden i drivet. Ifølge Europa Tour-statistikken står Morten Ørum noteret for en gennemsnitslængde på 303,5 yards, hvilket rundt regnet svarer til 270 meter.

-Det er over gennemsnittet for tourspillerne, og jeg er ganske godt tilfreds med min længde, især fordi statistikken samtidig siger 78,46 pct. i fairways, siger Morten Ørum, hvis naturlige favoritslag med driveren er en lille fade. Han kunne muligvis vinde 10-15 meter i længde med en draw, men med øget usikkerhed som den indbyggede konsekvens.

-For mig halter det mest med at ramme greens in regulation i forhold til de mange fairway-træf. Der skal lidt småjusteringer til i jernslagene, og jeg skal nok også blive lidt mere sikker på at vælge det rigtige jern, siger Morten Ørum, hvis statistik siger 67,28 pct. for greens in regulation. Til gengæld er han godt tilfreds med 28,56 putts per round.

FAKTABOKS

Morten Ørum Madsen

Født: 9. april 1988 i Silkeborg (bopæl i Aarhus)

Uddannelse: Studentereksamen fra Silkeborg Gymnasium 2008.

2009-2011: 2,5 år af amerikansk bachelorgrad på Oregon State University (spansk og kommunikation).

Klub: Silkeborg Ry Golfklub siden 2000

Bedste resultater som amatør: Individuel bronze ved EM i Esbjerg 2008. VM-sølvvinder for hold i Argentina 2010. Dansk mester i slagspil 2010. Vinder af Danish International Amateur Championship 2009.

Professionel: 9. april 2011 (23 år handicap: +5,7)

European Tour-debut: 2013-sæsonen.

Placering på Race to Dubai-listen: 83

Placeringer i 2013: Fire klarede cuts i seks turneringer med to top 10-placeringer.

Samlet indtjening på European Tour: 750.000 kr.

Trænere: Thomas Kiel Larsson og Martin Langagergaard (mentaltræner)comments powered by Disqus