Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

August - 2020
S M T O T F L
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Forside / Interview
Jesper Thuen kigger fremad - mod en fuldtids-sæson på Ecco Tour og på længere sigt forhåbentlig på European Tour. Ping har »skræddersyet« nye køller til Jesper Thuens come back-sæson. Roger Brown har hjulpet Jesper Thuen i form rent golfteknisk siden oktober 2012. Selv på kolde vinterdage har Jesper Thuen slået træningsbolde i Aalborg Golf Klub.

Mission Possible

19.09.2013

Thomas Bjørns makker fra junior- og ungdomslandsholdene, Jesper Thuen, bliver professionel på fuld tid efter 16 års pause

I en alder af 41 år gør ét Danmarks største golftalenter gennem tiderne, Jesper Thuen, i disse dage et særdeles interessant come back som professionel golfspiller. Han stiller nemlig op i bedre form end nogensinde tidligere, når Ecco Tour 2013 starter med to turneringer på La Manga Club i Spanien, Mediter Real Estates Masters og Ecco Spanish Open. »Mission (Im)possible« kalder Jesper Thuen selv sit come back med hensyn til, at det både kan lykkes og mislykkes.

Mange kender af Ecco Tour tror, det er realistisk, at Jesper Thuen kan slutte i Top-5 på Ecco Tour, en placering, der giver direkte adgang til efterårets tourskole om 20 plader på European Tour i 2014. Selv afdæmper Jesper Thuen forventningerne, fordi han trods alt ikke for alvor har spillet professionelle turneringer, siden han i foråret 1997 gav op på Challenge Tour, fordi hans spil ikke hang sammen. Han nåede at spille fire sæsoner på Challenge Tour med en del Top-10-placeringer til følge, men hans korte spil var ikke i nærheden af samme klasse som rejsefællen de første to år, Thomas Bjørn, der i 1995 suverænt vandt Challenge Tour-pengelisten og gik direkte ind på European Tour. De lange slag mestrede Thuen og Bjørn lige godt, og sådan havde det også været op gennem ungdomsårene, hvor de spillede sammen på de forskellige, aldersbetingede junior- og ungdomslandshold. Forskellen på dem på Challenge Tour var, at der stod 72 slag på Thuens scorekort, når han spillede dårligt - men 68 på Bjørns. Derfor vandt Bjørn turneringer på stribe, mens Thuen sluttede midt i feltet.

MELLEMRUBRIK:

Ecco-begejstring

I stedet for at fortsætte på Challenge Tour udnyttede Jesper Thuen sin handelsuddannelse og solgte forskelligt golftøj og -udstyr, inden han blev hyret af det danske forhandler af Ecco-golfsko, Outdoor Sport i Odder. Dét betød, at Jesper Thuen kom i nærkontakt med Ecco’s golfspillende ejer, Karl Toosbuy og dennes højre hånd og svigersøn, Dieter Kasprzak. De havde begge fulgt og sponseret ham på Challenge Tour, siden Jespers far, Morten Thuen, havde arbejdet i Ecco og deltaget i udviklingen af firmaets golfsko. Til én af Ecco’s årlige Pro-Am-matcher i Tønder havde Morten Thuen introduceret sin søn for Toosbuy og Kasrzak, og de blev begge imponeret af Jespers kunnen med golfkøllerne - både i turneringen og sammen med faderen i et trick-shot-show.

Da Ecco i 2004 for alvor begyndte at slå sig igennem på verdensplan med sine golfsko, vurderede firmaets golfdivision, at der var behov for at ansætte en sponsor- og eventmanager og opslog en sådan stilling, men opfordrede samtidig Jesper Thuen til at søge den. Dét faldt omgående i god jord hos Dieter Kasprzak, som havde afløst afdøde Karl Toosbuy som Ecco’s administrende direktør. Siden har Kasprzak og Thuen været med til at vinde adskillige Pro-Am-matcher på Ecco Tour - ikke mindst fordi de har kunnet træne dagligt i indendørs træningshal, som Kasprzak fik indrettet i forbindelse med Ecco’s nye hovedcenter i Tønder.

MELLEMRUBRIK:

Opfordringer

Ansættelsen som sponsor- og eventmanager betød mange udlandsrejser for Jesper Thuen - til clinic- og company day-arrangementer med Ecco-sponsorerede topspillere i forbindelse med turneringer på både den europæiske, amerikanske, australske og asiatiske herretour samt den europæiske dametour. Som optakt til næsten alle turneringer på disse tours blev spillet en Pro-Am, hvor amatøren Jesper Thuen gang på gang imponerede ved at spille lige så godt som sine professionelle makkere.

I de senere år har han spillet bedre og bedre i Pro-Am-matcherne på den danske Ecco Tour, så godt, at flere danske Ecco Tour-spillere opfordret ham til at spille professionel på fuld tid igen.

- Derfor besluttede jeg tilbage i oktober 2012, at jeg ville give det fuld-professionelle liv endnu en chance, hvis jeg ellers kunne finde økonomisk støtte til det, fortæller Jesper Thuen, der ikke behøvede at på længere end til sin chef, Dieter Kasprzak. Denne indvilgede i at være hovedsponsor de næste tre år, fordi han tror på, at Jesper Thuen trods sine 41 år kan slå sig igennem til European Tour. I den 3-årige aftale slipper Jesper Thuen for både marketingsdelen, som ellers hidtil har hørt under ham. Dermed beholder han kun PR- og sponsordelen, som han kan udføre i forbindelse med, at han spiller turneringer. I sin tid som golf- og eventmanager har han, når han ikke har været på udlandsrejse, hver mandag kørt fra sin bopæl i Aalborg til Ecco Center i Tønder og boet dét indtil torsdag aften. Fremover vil der kun være behov for, at han kommer til Tønder i ny og næ.

MELLEMRUBRIK:

Perfekte betingelser

Jesper Thuen: - Jeg bor fem minutters kørsel fra Aalborg Golf Klub, hvor jeg har spillet det meste af mit liv, og hvor min mangeårige, Marcus Brown, underviser. Han har altid hjulpet mig og kender mit sving til nogen nær fuldkommenhed, så bedre træningsbetingelser får jeg ikke. Siden oktober har jeg stort set slået træningsbolde dagligt, samtidig med at jeg har fulgt et fysisk træningsprogram udarbejdet af en lokal ekspert, fysioterapeuten Michael Harbo Christiansen. Især hans fleksibilitetsøvelser og masser af løbetræning med et vægttab på otte kilo til følge har haft så positiv indvirkning min fysik, at mit sving føles bedre og mere stabilt end nogensinde. Jeg er ikke typen, der hylder hård fysisk vægttræning, som efter min mening hæmmer mere, end det gavner. For mig er det svingteknikken, der kommer i første række, og den har aldrig føltes bedre.

- Jeg glæder mig derfor meget til at spille to Ecco-turneringer på to uger på La Manga, men topresultater lover jeg ikke fra starten, hvor det først og fremmest gælder om at få turneringsrutine. Med årene er mit korte spil heldigvis blevet bedre, så på længere sigt er jeg fuld af fortrøstning. Formentlig betyder det også meget rent psykisk, at jeg er økonomisk sikret, hvis topresultater ikke kommer forholdsvist hurtigt.

Med til come back-forbedelserne har også hørt en uges træningslejr i Florida i både december og januar. Begge gange spillede Jesper Thuen en runde med den Ecco-sponserede Ryder Cup-stjerne Graeme McDowell, ligesom han konsulterede stjernetræneren Gregor Jamieson på Lake Nona.

MELLEMRUYBRIK:

Gensyn med Bjørn?

Siden oktober har han kun holdt en uges golfpause under en ferie på Tenerife, så det er forståeligt, at hans come back som professionel imødeses med mere end almindelig spænding af dem, der har kendt til hans uforløste talent. Til dem hører de mange topspillere, han har spillet med gennem tiderne, når han har tegnet Ecco-sponsorkontrakter med dem - som f.eks. Fred Couples, Colin Montgomerie, Stuart Appleby, Aaron Baddeley, Thongchai Jaidee, Bradley Dredge og Graeme McDowell.

Jesper Thuens talent illustreres også at, at han er den eneste, der har vundet det officielle scratch-mesterskab for to generationer med både sin mor, Dorthe Kristensen, og sin far, Morten Thuen. Han har vundet mange danske holdmesterskaber med Aalborg Golf Klub, men aldrig et individuelt dansk mesterskab. Han tabte på et tidspunkt et omspil om DM til vennen Thomas Bjørn. Nu mødes de igen måske på European Tour 2014.

- Jeg er selv meget spændt på, hvordan det går mig på Ecco Tour, men jeg har i hvert fald gjort, hvad jeg kunne med hensyn til forberedelserne, og så må det briste eller bære. Jeg syntes, jeg en sidste gang burde forsøge at slå mig igennem til European Tour, når jeg både blev opfordret til det og fik økonomisk mulighed for det. Forhåbentlig ender det med »Mission Possible« - fremfor »Mission Impossible.«

FAKTABOKS

Bedre end nogensinde

Roger Brown, træner i Aalborg Golf Klub, har siden 1988 fulgt Jesper Thuen, der har spillet på klubbens elitedivisionshold, når hans tid tillod det. Siden oktober 2012 har Roger Brown hjulpet Thuen med at komme i form rent golfteknisk til at gøre come back som professionel på Ecco Tour.

- Det er ikke let at vide, hvordan Jespers sving fungerer i seriøse professionelle turneringer, men han har aldrig set bedre ud hverken rent teknisk eller fysisk, lyder det anerkendende fra Roger Brown, som derfor mener, at Jesper Thuen nok skal slutte i Top-5 på Ecco Tour-listen indenfor de tre år, Ecco har sponseret ham - og dermed sikre sig direkte adgang til tourskolen til European Tour. Om det sker allerede i år, vil ifølge Roger Borwn afhænge af, hvor godt Jesper Thuen får sit korte spil til at fungere. Med hensyn til de lange slag matcher han stadig de allerbedste.comments powered by Disqus