Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

April - 2024
S M T O T F L
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 26 27
28 29 30  
Forside / Banebesøg
1. Green på det højt beliggende hul 8 giver ubetinget den smukkeste udsigt fra Skanderborg-banen ud over Skanderborg Sø. Foto: Golffotografen 2. Fra teestedet på hul 9 er der et fantastisk overblik over green på hul 8 til venstre, green på hul 9 og green på hul 12 længst væk til højre i det lokale ”Amen Corner”. Foto: Golffotografen 3. Dette luftfoto giver et godt indtryk af, hvor lidt plads banearkitekterne har haft at boltre sig på i området mellem Skanderborg Sø og landevejen til højre.

Skanderborg

19.09.2013

I Skanderborg praler man ikke af at have Danmarks bedste golfbane, men fra nogle af hullerne kan man til gengæld prale af noget af Danmarks smukkeste natur

Det er ret sikkert, at Skanderborg Golf Klub ikke har Danmarks bedste golfbane, men det har klubbens ledelse og medlemmer nu heller aldrig gjort sig vigtige af.

Til gengæld vil det ikke være nogen overdreven påstand at rubricere golfbanen i top 10 på en liste over Danmarks smukkest beliggende golfbaner, hvilket vel også må siges at være meget passende i en by med Danmarks smukkeste festival.

D’herrer banearkitekter Frederik Dreyer og Michael Trasdahl Møller har ikke haft det let, da de tilbage i 1990 i begyndelsen af det store danske golfboom skulle finde plads til en 18 hullersbane ved landsbyen Hylke på sydsiden af Skanderborg Sø.

Dengang stod folk i kø for at komme ud på golfbanerne, men for lidt plads, en masse restriktioner og flere huller på lejet jord var betingelserne for de to arkitekter.

Kort bane

Ikke desto mindre lykkedes det at klemme en forholdsvis kort bane (5.402 meter fra klubtee par 69) ned på et landskabsmæssigt meget varieret område med dels fladt terræn på nogle huller, dels de vildeste kuperede områder med store niveauforskelle.

Skanderborg Golf Klubs største attraktion er derfor et smukt og velbeliggende klubhus og nogle huller med fantastiske udsigtspunkter tværs over Skanderborg Sø ind over området med ”Smukfestival” og byens centrum helt op til den nordlige ende af byen, hvor den gamle hovedvej stikker afsted mod Aarhus.

Banens første fire huller er beliggende i et fladt engareal, inden turen begynder opstigningen til de lokale ”alper”.

Femte hul er et godt par 5-hul og et forvarsel om de mere uberegnelige huller på denne bane. Og når det kommer til uberegneligheden, tager par 4-hullet 6 førsteprisen, fordi det byder på to ”blinde” slag og en skrå fairway, der kan koste dyrt, hvis indspillet til green ikke er langt nok.

Hul 7 er et spændende par 3-hul, der kræver stor præcision, og når vi nu er ved det med de skrå fairways, så tager hul 8 prisen som det mest ekstreme. Til gengæld belønnes man med en imponerende udsigt, når man når op på green.

Det fantastiske hul 9 må betegnes som banens signaturhul, par 3 på 146 meter, med meget stor højdeforskel mellem teested og green. Er man ikke presset af bolden bagude, bør man tage sig tid til et lille ophold med proviantering mellem 8. green og 9. teested – og lidt fotografering naturligvis, uanset om det er de grønne farver i ”maj du søde lille” eller de endnu smukkere gyldenbrune løvfaldskulører i efteråret.

”Mellem 8. og 9. hul bør man tage sig tid til et lille ophold med proviantering og fotografering”

Amen Corner

Man kan også vælge at se hullerne fra 9 til og med 12 som det lokale ”Amen Corner” med stor variation i både landskab og sværhedsgrad fra hul til hul. Par 4-hullet 10 hører ikke til de letteste på grund af et halvblindt drive, mens hul 11 til gengæld er et lille tuttenutte hul på 120 meter.

Par 4-hullet 12 kræver enten et rigtigt godt forhåndskendskab eller god course management ved brug af den udmærkede baneguide. Det er især andetslaget til green, der er problematisk på grund af vandhazarderne, men sværhedsgraden af slaget afgøres af drivets kvalitet.

Når man har forladt ”Amen Corner” og har overstået det vanvittigt svære drive på hul 13, kan man godt slappe lidt af med de mindre problematiske huller fra 14 til og med 17. Til gengæld kan hul 18 give store problemer med vandhazarder i spil på begge sider af indspillet.

Alt i alt en spændende runde på en smuk golfbane, hvis største handicap måske er fraværet af afslutningshuller (9 og 18) foran det velplacerede klubhus, der fortjener bedre.


FAKTABOKS

Skanderborg Golf Klub

Hylke Møllevej 2

8660 Skanderborg

Telf: 86538688

golf(at)skanderborg-golfklub.dk

18 hullersbane par 69, 5.402 meter fra gul og 4.627 meter fra rød tee.

Banearkitekter: Frederik Dreyer/Michael Møller (1990)

Greenfee: Hverdage 300 kr. og søndage 350 kr.

Samarbejdsaftaler: 12 venskabsklubber over hele landet til halv greenfee: Esbjerg, Hillerød, Horsens, Juelsminde, Mariager, Odder, Odense Golfklub, Himmelbjerget, Hammel, Hedensted, Mollerup og Tage Sø.



comments powered by Disqus