Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Marts - 2024
S M T O T F L
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 30
31  
Forside / Andet
1. Ernie Els igang med et indspil til 18. green foran det pompøse klubhus, der blev indviet i 2012. 2. Hul 16 på Els-banen giver et godt indtryk af en ørkenbane spærret inde mellem Victory Heights-bebyggelsen i Dubai Sports City. 3. Det kræver næsten redningsvest at give sig i lag med monsterhullet 18 på 600 meter med udsigt til klubhus/hotel i baggrunden foran skyskraberne. 4. Fairways på Montgomerie-banen er betydeligt bredere end på Els-banen, men til gengæld meget kuperede med et hav af bunkers foran greens. 5. Fra swimmingpoolen ved klubhuset/hotellet er det muligt at følge afslutningen på 18. green på Montgomerie-banen.

Legendernes legeplads

17.09.2013

Traditionelt er det Emirates, Dubai Creek og Earth Course i Jumeirah Golf Estates, der løber med opmærksomheden i Dubai, men både Ernie Els og Colin Montgomerie har sat deres aftryk samme sted med nye klassebaner.

Emirates Golf Club kan prale af at være den første golfklub i Dubai. Dubai Creek var nummer to, og begge eksklusive baner har været spillested for Dubai Desert Classic.

Earth Course på Jumeirah Golf Estates løber med overskrifterne hvert år, når den Greg Norman-designede bane er centrum for finalen i Race to Dubai.

Så skulle man måske ikke tro, at der er plads til mere eksklusivitet, når det drejer sig om golfbaner i Dubai? Intet kan være mere forkert.

The Els Club og The Montgomerie Golf er de meget tydelige beviser på endnu mere eksklusivitet og luksus i den berømte metropol, der har udviklet sig til golflegendernes legeplads qua det fantastiske klima, der gør det muligt at spille og træne året rundt.

 

Formuende udlændinge

Ud over de nævnte er der også andre baner i Dubai, men specielt The Els Club og The Montgomerie Golf har specialiseret sig i at tiltrække den formuende del af de fastboende vesterlandske udlændinge, der også tilhører Dubais bedst lønnede del af befolkningen, hvis man lige ser bort fra Emiren og andre lokale familieklaner, der har sat sig på rigdommene i de olieproducerende Emirater.

Man behøver blot at studere priserne på greenfee (1.250 til 1.350 kr.) og medlemskaber på de to forholdsvis nye baner for at få et indblik i eksklusiviteten. Det er ikke de to baner, som rejsebureauerne først entrerer med til deres gæster, fordi det ville gøre rejserne alt for dyre.

Både Ernie Els og Colin Montgomerie har hver på sin positive måde sat deres præg på international golf gennem de seneste 25 år.

Sydafrikaneren Els har ikke færre end fire majortriumfer bag sig (to gange The Open og to gange US Open), mens skotten Montgomerie med otte gange vinder af pengelisten (order of merit) på European Tour må betegnes som værende den mest prominente spiller, der aldrig har vundet en major.

 

”Ernie Els gav den under åbningen som tjener for Peter Schmeichel og Martina Navratilova”

 

Schmeichel som gæst

Der er næppe mange europæiske turister, der har nået at spille den nyeste af de to baner, The Els Club, af den simple grund, at det imponerende klubhus først blev færdigbygget og taget i brug i 2012.

Blandt en række internationale kendisser, der var inviteret med til åbningen, var den tidligere danske landsholds- og Manchester United-målmand, Peter Schmeichel, der ofte har spillet med i de mest attraktive proam-turneringer rundt omkring i verden og ad den vej har gode bekendtskaber blandt flere stjernespillere inklusiv Ernie Els.

Dokumentationen kan ses i klubbens galleri på hjemmesiden, hvor man ser Ernie Els med viskestykke på armen servere drinks for bl.a. Peter Schmeichel, den tidligere tennisstjerne Martina Navratilova og et par notabiliteter inden for cricket og rugby.

The Els Club er en del af den eksklusive Victory Heights-beboelse med dyre villaer, der omkranser banen. Hele første fase af beboelsen er udsolgt, mens der er godt gang i anden fase af området.

Victory Heights er også er en del af Dubai Sports City, der lanceres som det eneste sted i verden, hvor der også er opført arenaer til afvikling af store sportsgrene inklusiv motorløb og hestesport.

 

Big Easy-steak

Klubhuset er opført i overdådig luksus med adgang for medlemmer og gæster til såkaldte private lounge, møde- og konferencerum og flere forskellige restauranter inklusiv et steakhouse kaldet ”The Big Easy”.

Det er selskabet Ernie Els Design Company fra 2000, der har tegnet den nye bane med Greg Letsche til at assistere Ernie Els. Begge har designmæssigt stået i lære hos ingen ringere end amerikaneren Jack Nicklaus, og det ses ret tydeligt i udformingen af banen, hvor eksempelvis alle bunkerforhindringer er meget synlige og vender front mod spilleren.

Det er sådan Jack Nicklaus foretrækker at se en goflbane foran sig. Gerne meget svær, men fair og gennemskuelig. Den samme banefilosofi bekender også Ernie Els sig til.

-Jeg tror, at alle golfspillere, der også arbejder som banedesignere, gerne går efter at tegne baner, som de selv ønsker at spille. Vi er alle forskellige i vores opfattelse af, hvad der er en god bane, men det betyder ikke, at der kun er en måde at lave en god golfbane på. Jeg elsker processen i arbejdet, og jeg følte en stolthedsfornemmelse, da vi kunne åbne banen her.

Sådan en golfbane skal jo være her i mange år efter, at jeg er væk. Det er svært at beskrive det, men jeg føler en vis stolthed, hvor gang det lykkes at lave en god bane, siger Ernie Els.

 

”Monty-banen er ”links land-style” som en oase i ørkenen med 14 søer og 81 bunkers”

 

Dårlig rådgivning

Da GOLFavisens udsendte prøvespillede banen, blev vi som mellemhandicapper af banestarteren rådet til at spille den fra blåt teested, der også er backtee. Det var en klar overvurdering af evnerne og dermed også et dårligt råd.

For det første er der mange lange par 4-huller, som er vanskelige at nå i to slag, og for det andet er der rigtig mange waste areas, der griber ind i banen umiddelbart før greens, så man får et dårligt leje til indspil.

I det hele taget drejer det sig om at holde tungen lige i munden, hvis man vil hoppe fra den ene grønne ø til den anden på en bane, som Ernie Els ikke har lagt skjul på skal leve op til den lokale betegnelse som værende en ørkenlinksbane.

Som mellemhandicapper fik denne signatur langt mere ud af at skifte til et mere humant teested på den 6.785 meter lange bane (backtee). Som en tommelfingerregel bør det anbefales, at man skal have et-cifret handicap, hvis man vælger at udfordre banen fra backtee.

Det er en klinisk flot vedligeholdt bane med en række visuelt smukke huller – især hvis man samtidig tilhører typen, der finder det attraktivt at spille golf mellem nogle af verdens højeste skryskrabere i baggrunden.

Svagheden ved banen er, at alt for mange af hullerne ligner hinanden i layout, lige som diverse forhindringer er gentagelser med sand og vand som faste ingredienser.

 

Mere grønt hos Monty

De grønne områder er større og flere på Montgomerie-banen, selv om også den ligger placeret i et tæt og eksklusivt beboelsesområde med skyskrabere i baggrunden.

Montgomerie-banen er fra 2002 og placeret i den eksklusive bydel Emirates Hills i meget kort afstand af Dubais første golfklub, Emirates Golf Club, hvor der hvert år spilles Dubai Desert Classic på Majlis-banen.

Montgomerie og hans designpartner Desmond Muirhead betegner banen som en ”links land-style,” hvor banen fungerer som en oase med ikke færre end 14 søer og 81 bunkers placeret strategisk tæt på og sågar foran greens til stor irritation, hvis man ikke hører til gruppen af præcisionskytter i indspillet.

Også på Montgomerie-banen måtte man vente i nogle år på at få færdiggjort klubhuset (2006), der er identisk med det tilhørende hotel med 21 femstjernede gæsteværelser, tre internationale restauranter, en cigarlounge (!), et fitnesscenter, mødelokaler, to golfshops og en stor swimmingpool foran hotellet med udsigt til 18. green.

 

Afslutnings-monster

The Montgomerie Golf i Dubai er i øvrigt tilknyttet verdenskoncernen Troon Golf, der udvikler og driver 185 golfresorts i 20 forskellige lande med udgangspunkt i Skotland og Arizona.

Flere af hullerne på banen gør krav på betegnelsen signaturhullet. Et af dem er par 5-hullet fire, der ganske vist er under 500 meter lang, men har fået betegnelsen ”Slangehullet,” fordi to bunkers lige bag green fremstår som øjnene i et slangehoved.

Af andre signaturkandidater kan nævnes de to afslutningshuller 9 og 18, der begge er par 5-huller med masser af vand i spil.

Hul 18 er ratet som banens sværeste hul og fremstår også sådan som et monster på 600 meter og med vand foran green, der forbyder selv de længst slående professionelle at gå efter green i andetslaget.

Til gengæld kan man fra testedet nyde udsigten over vandhazarden ind til hotellet/klubhuset, der synes at ligge i forhaven til Dubais skyskrabere. Her oser det af eksklusivitet for alle pengene.

 

FAKTABOKS

The Els Club

Dubai Sports City

Emirates Roads

golf(at)elsclubdubai.com

18 hullersbane par 72, 6.785 meter fra backtee (fire teesteder).

Åbnede 2008. Design: Ernie Els og Greg Letsche.

Greenfee: 1.350 kr. Medlemskab: 36.000 kr. Ægtefælle 15.000 kr. Familiemedlemskab for to voksne og to børn: 51.000 kr. Internationalt medlemskab: 15.000 kr. (maks 20 spillerunder).

The Montgomerie Golf Dubai

Emirates Hills

www.themontgomerie.com

18 hullersbane par 72, 6.715 meter fra backtee (tre teesteder).

Åbnede 2002. Design: Colin Montgomerie og Desmond Muirhead.

Greefee: 1.250 kr. Priser for medlemskab ikke oplyst.



comments powered by Disqus