Afstemning

Skal du på golfrejse i løbet af vinteren?

votes: 5

80%
80 %  JA  4 votes

20%
20 %  NEJ   1 vote

 

Kalender

Juli - 2020
S M T O T F L
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Forside / Banebesøg
1. Staldbygningerne i den gamle proprietærgård fra 1800-tallet er smukt bygget om og restaureret med det karakteristiske hattetag – her med restaurantens terrasse og puttinggreen foran. Foto: Frits Christensen 2. Breinholtgård-ledelsen med direktør Sisse Droob flankeret af golfmanager Michael Klose og greenkeeper Hardy Mathiasen. Foto: Frits Christensen 3. Det kan være en barsk omgang af havne i roughen – her på Slettens par 5-hul 3. Foto: Breinholtgård. 4. Messi spiller også golf i Breinholtgård. Her er det golfmanager Michael Klose, der instruerer sønnen på familiefredagen. Foto: Frits Christensen 5. Familiefredagene for ikke-medlemmer er blevet et tilløbsstykke i Breinholtgård. Foto: Frits Christensen.

Breinholtgård

18.09.2013

Esbjerg-købmanden Keld Droob blev i 2000 eneejer af Breinholtgård Golf Center, men kom aldrig selv igang med at spille golf på den hyggelige proprietærgård med den lange historie bag sig.

Det var en stor dag dengang i 1884, da proprietær P. Breinholt som den første privatmand i Esbjerg og omegn fik installeret telefon, så han kunne ringe til sønnen C. Breinholt, der sad på DFDS-kontoret på havnen. Det var kun otte år efter, at Graham Bell havde opfundet det med tiden så nyttige apparat.

Det var samme proprietær Breinholt, der lagde navn til den historiske Breinholtgård, der op igennem det forrige århundrede ikke blot var et stort og veldrevet landbrug, men tillige et samlingssted for de lokale beboere på egnen nordvest for den unge og hastigt voksende havneby.

Et populært samlingssted er Breinholtgård også i den ombyggede og moderniserede 2013-udgave som hjemsted for Breinholtgård Golf Center, hvis tilblivelse i sig selv er en ganske spændende historie om et par driftige lokale købmænd, der for mere end 20 år siden fik en idé om, at de gerne ville spille golf.

Bag møbelhuskæden Ingvard Christensen stod sønnen Preben Christensen, der bestemt ikke var tilfreds med en besked om, at han i 1991 skulle stå på ventelisten for at komme til at spille golf i Esbjerg Golfklub.

Samme år havde købmanden Keld Droob købt sig ind i Ingvard Christensen-kæden med 50 pct. ejerskab, og sammen besluttede de to i fællesskab at etablere deres egen golfbane på Breinholtgård, der i forvejen var i Preben Christensens besiddelse.

Droob-familien havde i mere end et halvt århundrede præget Esbjerg, siden Ferdinand Droob i 1932 åbnede sin første købmandsbutik. Og det var ikke kun navnet Ferdinand, at Droob-familien havde tilfælles med Salling-familien i Aarhus, men åbenbart også evnen til at udvikle forretninger.

Efter den spæde start med sønnerne Keld og Thorkild Droobs overtagelse af faderens købmandsbutik i 1968, udviklede brødrenes forretningsimperium sig hurtigt. En tredje bror, Flemming, åbnede Gjesing Centret i Esbjerg, og sammen med Vejle-købmanden John Hanssen startede brødrene også Dansk Discount, den senere Fakta-kæde, hvis 85 butikker blev videresolgt til FDB.

”Når man ikke ønsker at stå på ventelisten i den gamle klub, må man bygge sin egen golfbane”

Droob aldrig igang

Fra 1990 samlede Keld Droob sine aktiviteter i KD-selskaberne, der i dag driver møbelhusene Ingvard Christensen, Brandts Klædefabrik i Odense, Sunset Boulevard-kæden og en række ejendomme i Esbjerg og København. Sønnen Jeppe Droob kører Sunset Boulevard-kæden, mens datteren Sisse Droob er direktør i KD-selskaberne, hvor også den yngste søn Anders er engageret.

Mens Preben Christensen nåede at komme igang med golfspillet, inden sin alt for tidlige død i 1999, har Keld Droob stort set aldrig haft en golfkølle i hænderne. Det har til gengæld datteren Sisse og hustruen Åse, der tilmed har præsteret en hole in one og stadig spiller et par gange om ugen.

-Min far var af den opfattelse, at det aldrig kunne gå helt galt med at investere i jorden på Breinholtgård, og da Preben Christensen døde, overtog KD-selskaberne ikke kun Breinholtgård med golfbanen, men også møbelhuskæden Ingvard Christensen efter enkens ønske, siger Sisse Droob, der også er direktør for selskabet bag Breinholtgård.

-Med et arbejde på fuldtid i KD-selskaberne og børn i familien bliver det desværre ikke til ret meget golf for mit eget vedkommende. Strategien for Breinholtgård Golf Center er, at vi ønsker en høj standard med løbende forbedringer, men samtidig også et venligt og godt socialt miljø for klubbens medlemmer, siger Sisse Droob, der har golfmanager Michael Klose som sin nærmeste sparringpartner til at klare den daglige drift.

Planer om udvidelse

Ifølge Sisse Droob er Breinholtgård Golf Center ikke en guldgrube, der giver nævneværdigt overskud. Klubben på stedet har 1.450 aktive og 75 passive medlemmer, og selv om der er plads til flere, er det trods alt en fremgang på omkring 100 i de seneste fem år med krise i golfsporten.

Faktisk er der planer om at udvide fra de nuværende tre 9 hullers-sløjfer (27 huller) med yderligere ni huller, så stedet kommer til at råde over to 18 hullersbaner. Udvidelsen skal ske i tilknytning til Ådalen-sløjfen, der først kom til i 2000, mens sløjferne Skoven og Sletten udgør den oprindelige 18 hullersbane. Problemet er en mindre ejendom placeret midt i området – og ikke mindst en ejer, der absolut ikke vil sælge til golfcentret!

Trods Preben Christensens og Keld Droobs utålmodighed og ulyst til at stå på venteliste i Esbjerg Golfklub er der ingen kontroverser mellem de to Esbjerg-klubber. Årene har da også vist, at der er medlemmer nok og plads til begge klubber.

Faciliteterne i Breinholtgård Golf Center er helt i top med klubhus og restaurant i de ombyggede staldbygninger, en af landets største proshops og Esbjerg-restauranten Den Røde Okse som forpagter af restauranten og selskabslokalerne.

”Min far var af den opfattelse, at det aldrig kunne gå helt galt med at investere i jorden på Breinholtgård”

Superligaspillere

Fortidens venteliste i Esbjerg Golfklub betyder også, at Breinholtgård er blevet klubben for mange yngre og nye golfspillere i det sydvestjyske område – inklusiv tre fjerdedele af førsteholdstruppen i superligaklubben Esbjerg med den nu forhenværende træner Jess Thorup i spidsen.

På selve banen kan der spilles tre forskellige formationer: Skoven ud og Sletten ind (par 71), Sletten ud og Ådalen ind (par 68) og Ådalen ud og Skoven ind (par 70). Det betyder fletteregler, der står anført i baneguiden og på første teested.

Mesterskabsbanen er dog ubetinget sløjfen Skoven-Sletten, der udgør ikke blot en velplejet, men også meget interessant golfbane med et flot layout af designeren Michael Trasdahl Møller.

Skoven-sløjfen er nok den mest interessante at spille, men også den sværeste anlagt i en tidligere plantage med både vandløb og søer. Skoven er dog så åben, at sløjfen mange steder minder om en parkbane.

Fællesnævner for Skoven-hullerne er signaturhullet 7, et par 4-hul, der fra clubtee spilles 350 meter. Et rigtigt godt golfhul med en meget svær afslutning, hvor man fristes til at gå efter green i andet slaget ved at skære doglegget af i højre side. Blot en anelse upræcis bliver man straffet, fordi bolden skal carry hele vejen over vand til green, så er man ikke sikker på at have den nødvendige længde i slaget, kan et lay up tilrådes.

Også på hullerne 2 (par 5) og 6 (par 4) er der vandhazarder i spil i indspillet i henholdsvis højre og venstre side, og sløjfen sluttes af med et langt og smukt par 5-hul (457 meter), hvor man gør klogt i et lay up i doglegget, inden det sidste 100 meters approchslag til green tæt på området, hvor proprietærgårdens nu nedrevne stuehus lå placeret.

Vinden i spil

Skønt også Sletten har farlige vandhazarder i spil på hullerne 5 (par 4), 7 (par 5) og 8 (par 4), er vinden ofte den største udfordring på en egn, hvor den som oftest kommer i retning fra Vesterhavet.

Sløjfen ligger i åbent og let kuperet terræn, hvor der et par gange skal slås i blinde hen over en bakketop. Det gælder i drivet på par 4-hullet 5, og det gælder i andet slaget på par 5-hullet 7, hvor man skal være rimeligt langtslående for at nå op over bakken i andet slaget.

Sletten har tre par 3-huller, der er ganske lange fra 152 meter til 166 meter hver med sit særpræg. Mange mellemhandicappere skal bruge en kølle for at nå den meget højt beliggende green på hul 4, mens det kræver stor præcision og et landingssted til højre for green, hvis bolden ikke skal trille ned til venstre for green på hul 6.

Ådalen er den nyeste og den korteste af de tre sløjfer anlagt i smuk harmoni med naturen. Med kun et par 5-hul og tre par 3-huller er banens par kun 34, men dækker over to-tre meget interessante dogleg-huller og et afslutningshul, hvor halvdelen af green er omkranset af søen.

Generelt er Breinholtgård i tip top stand med gode fairways og faste, men ikke særligt kuperede greens, der i øvrigt er åbne hele vinteren, med mindre sne og is tvinger greenkeeper Hardy Mathiasen til at lukke dem, så der spilles til vintergreens.

......................

Lille sidehistorie i farveramme:

Familiefredage for børn

Breinholtgård Golf Center sætter stor pris på at være en hyggelig klub med god plads til socialt samvær for både børn og voksne.

Klubben har som noget nyt indført familiefredage, hvor ikke-medlemmer kan møde frem med deres børn og lade dem lege golf helt gratis fire fredage, hvorefter de kan melde sig ind for resten af året for 495 kr.

-Vi håber selvfølgelig, at børnene på denne måde får lyst til at spille golf, og hvis forældrene ikke i forvejen er medlemmer, håber vi naturligvis også at få dem ind som aktive i klubben, siger golfmanager Michael Klose, der har været i jobbet på Breinholtgård de seneste fem år.

FAKTABOKS

Breinholtgård Golf Center

Kokspangvej 17-19, 6710 Esbjerg Vest

Tel: 75115700

www.bggc.dk

27 huller: Skoven, par 36, fire teesteder fra 2.440 til 3.208 meter. Sletten, par 35, fire teesteder fra 2.412 til 3.028 meter. Ådalen, par 34, fire teesteder fra 2.073 til 2.609 meter. Banedesigner: Michael Trasdahl Møller (1992).

Indendørs træningsanlæg med trackman, driving range, puttinggreen, proshop, restaurant med selskabslokaler.

Immediate Unity

Greenfee: 350 kr. alle dage. Kontingent: 5.800 kr. Antal greenfeespillere: 4.000-5.000.



comments powered by Disqus